Zonnewende vieringen

Praktische informatie
 • Wanneer:
  – Midwinter Vuur ceremonie woensdagavond 20 december 2023
  – Midzomer Aarde ceremonie woensdagavond 20 juni 2024
  – Midwinter Vuur ceremonie vrijdagavond 20 december 2024
 • Tijd: van 20:00 tot ongeveer 21:30 / 22:00 uur
  Je bent welkom vanaf 19:30 uur
 • Bijdrage: €20,- per ceremonie
  Inclusief koffie/thee/cake
  Inclusief eventuele materialen
 • Informatie:
  Meer informatie over Carin Wennink en haar werk vind je op www.CarinWennink.nl.
 • Aanmelden:
  Aanmelden kan rechtstreeks bij Jack en Carin via aanmelden@deschaapshoeve.nl.

Midzomer & Midwinter zonnewende viering

Verbinden met de natuur, verbinden met het universum, verbinden met jezelf.

De steencirkel en het labyrint helpen je daarbij.

Werken met elementen Aarde en Vuur

De avond begint met een korte uitleg over het jaarwiel in het algemeen en de betekenis van midzomer of midwinter in het bijzonder. Vervolgens gaan we gezamenlijk naar de elementen Aarde (midzomer) of Vuur (midwinter) voor een zonnewende ceremonie. 

 • Midzomer zonnewende met Aarde ceremonie

  Met midzomer biedt de Aarde ceremonie je de gelegenheid iets uit je eigen schaduw aan het licht te brengen. Stevig gedragen door het element Aarde en gehoed door het midzomerse licht kun je je schaduwkant onderzoeken en transformeren.

  Het astronomische midzomerpunt in 2023 is op woensdag 21 juni om 14:48u. De viering is op zondagavond 18 juni 2023. Je bent welkom vanaf 19:30 uur, de avond begint om 20 uur.

 • Midwinter zonnewende met Vuur ceremonie

  Met midwinter kun je bij de Vuur ceremonie alles wat je blokkeert of wat je los wilt laten, overdragen aan het element Vuur. Het Vuur zal zijn transformerende kracht toepassen om van de blokkerende energie weer voedzame en heilzame kracht te maken.

  Het astronomische midwinterpunt is op vrijdag 22 december 2023 om 03:u. De viering is op woensdagavond 20 december 2023. Je bent welkom vanaf 19:30 uur, de avond begint om 20 uur.

Na de ceremonie kun je met je gevonden inzichten een wandeling maken door het (vinger) labyrint of verblijven in de steencirkel.

Heb je behoefte aan een andere inspiratiebron, is er de mogelijkheid om een orakelkaart te trekken en je kunt een handreiking uit de uitleg gebruiken.

De avond wordt afgesloten met een moment om ervaringen te delen en gezamenlijk wat te drinken.

Weersvooruitzichten
 
We zijn buiten. Draag passende kleding. Draag of neem stevige schoenen mee, eventueel voor binnen en buiten Ook als het (licht) regent gaan we naar buiten. Neem die spullen mee waardoor je droog blijft of droog naar huis kunt.

Over Carin Wennink en Jack Peters

Carin en Jack wijzen je vandaag de weg in het labyrint en de steencirkel. Van huis uit hebben ze liefde en respect voor de natuur meegekregen. Een van hun passies is het reizen naar plekken waar ze energie-onderzoek doen, zoals steencirkels en labyrinten.

Meer lezen over Carin en Jack kan op de pagina Even voorstellen.