Tai chi training

Praktische informatie

Tai chi chuan

Tai chi (spreek uit: tai tsjie) of juister: tai jí chuan, is een zachte maar intense bewegingsleer ontstaan uit de zelfverdediging sport, maar nu meer gericht op het werken met de energie. Een vaste reeks van bewegingen, vormen genaamd, die in verschillende combinaties gezamenlijk uitgevoerd worden.
 
Qigong (spreek uit: tsjie koeng), betekent letterlijk ‘energie-oefeningen’. Met fysieke en mentale aandacht werk je met de energie die overal doorheen stroomt. Je laat oude energie los en brengt nieuwe energie naar binnen.

Positieve invloed

Medische studies hebben bewezen dat beide bewegingsleren tai chi en qigong effectieve en zachte oefeningen zijn met een positieve invloed op je gezondheid. Het is stressverlagend, maakt je lichaam flexibel, versterkt je spieren, vergroot je longcapaciteit en is hartversterkend. Daarnaast verbetert het je concentratie, balans, houding, je weerstand en je imuunsysteem, ongeacht je leeftijd.

Tai chi chuan training

Regelmatige beoefening van tai chi is heilzaam voor lichaam en geest. Jack Peters begeleidt je tijdens de lessen met heldere uitleg en door het regelmatig herhalen van de stof kan je je de vormen goed eigen maken. Je ontvangt persoonlijke aandacht, zodat je jouw verbeterpunten helder in zicht krijgt.

De lessen duren een uur en een kwartier en worden indien mogelijk afgesloten met een gezamenlijke kop thee.

Vakantieperiodes vallen zo veel mogelijk gelijk met de vakanties van basisonderwijs regio zuid.

Gratis proefles

Veel over gehoord misschien, maar nog niet ervaren. Eén manier om dat recht te trekken: gewoon een keer komen doen! Je bent van harte welkom voor een gratis proefles, waarna we kunnen kijken welke groep het best bij jouw wensen aansluit.

Over Jack Peters &

CenterSelf, school voor taijiquan en qigong

In 1999 begon Jack Peters met het beoefenen van tai chi. Het bleek bij hem te passen en hij volgde jaren lang les bij diverse leraren in Nederland. In 2010 reisde hij voor het eerst af naar China voor een tai chi opleiding op de School voor Martial Arts Long Tau Shan in Yangshuo. Een bewuste keuze om na ruim 10 jaar zijn persoonlijke tai chi ervaring te verdiepen en te perfectioneren. In 2013 was Jack wederom in China voor een maand intensieve één-op-één training.

Over zijn Chinese leermeester zegt Jack:
“Ik heb het geluk gehad te mogen leren van een tai chi meester (Master Rong Cheng) die tai chi vanuit zijn oorspronkelijke intentie uitdraagt. En toch bij zijn natuurlijke ‘flow’ te blijven.”

Meer informatie over vind je op de website van CenterSelf, school voor tai chi en qigong: www.centerself.nl.