Tai chi lessen

Praktische informatie
 • Dagen en tijden:
  – eerste maandagavond van de maand van 19:30 tot 20:45 uur
  – dinsdagmorgen van 09:30 tot 10:45uur
  – dinsdagavond van 19:30 tot 20:45 uur
  – donderdagavond van 19:30 tot 21:00 uur (in Uden, zie onder)
 • Bijdrage: €12,- en €25,- per les, afhankelijk van de gekozen les
 • Informatie:
  Meer informatie over Jack Peters en zijn werk vind je op www.CenterSelf.nl.
 • Aanmelden:
  Aanmelden kan bij Jack via aanmelden@deschaapshoeve.nl of bel 06 1296 1278.

Tai chi chuan

Tai chi (spreek uit: tai tsjie) of juister: tai jí chuan, is een zachte maar intense bewegingsleer ontstaan uit de zelfverdediging sport, maar nu meer gericht op het werken met de energie. Een vaste reeks van bewegingen, vormen genaamd, die in verschillende combinaties gezamenlijk uitgevoerd worden.
 
Qigong (spreek uit: tsjie koeng), betekent letterlijk ‘energie-oefeningen’. Met fysieke en mentale aandacht werk je met de energie die overal doorheen stroomt. Je laat oude energie los en brengt nieuwe energie naar binnen.

Positieve invloed

Medische studies hebben bewezen dat beide bewegingsleren tai chi en qigong effectieve en zachte oefeningen zijn met een positieve invloed op je gezondheid. Het is stressverlagend, maakt je lichaam flexibel, versterkt je spieren, vergroot je longcapaciteit en is hartversterkend. Daarnaast verbetert het je concentratie, balans, houding, je weerstand en je imuunsysteem, ongeacht je leeftijd.

Tai chi lessen

Regelmatige beoefening van tai chi is heilzaam voor lichaam en geest. Jack Peters begeleidt je tijdens de lessen met heldere uitleg en door het regelmatig herhalen van de stof kan je je de vormen goed eigen maken. Je ontvangt persoonlijke aandacht, zodat je jouw verbeterpunten helder in zicht krijgt.

De lessen duren een uur en een kwartier en worden afgesloten met een gezamenlijke kop thee.

Vakantieperiodes vallen zo veel mogelijk gelijk met de vakanties van basisonderwijs regio zuid.

Per oktober 2020: tai chi lessen in Uden

Vanaf donderdagavond 1 oktober 2020 starten tai chi lessen voor beginners en voor gevorderden in speelleercentrum De Wijde Wereld, Helmteken 24, 5406 DK te Uden (zuid).

Gratis introductieworkshop

Op donderdagavond 1 oktober 2020 ben je van harte welkom voor een gratis introductieworkshop. Er wordt uitgebreid informatie gegeven over tai chi en qigong, over de achtergronden en de Oosterse filosofische grondslag. Je maakt kennis met tai chi zoals dit in onze school wordt gegeven, zodat je aan den lijve kunt ondervinden hoe tai chi werkt en voelt. De introductieworkshop begint om 19:30 uur.

Lees er meer over op de website van CenterSelf, school voor tai chi en qigong.

Gratis proefles

Veel over gehoord misschien, maar nog niet ervaren. Eén manier om dat recht te trekken: gewoon een keer komen doen! Je bent van harte welkom voor een gratis proefles, waarna we kunnen kijken welke groep het best bij jouw wensen aansluit.

Speciaal voor (oud-)leerlingen

De eerste maandag van de maand kun je terecht op de tai chi praktijkavond. Alle tai chi vormen de school komen voorbij. Het doel van deze avond is de vormen lekker te laten stromen en je lichaam actief de vormen te laten herinneren. Het is niet de bedoeling om uitgebreid houdingen te corrigeren, daar zijn de reguliere lessen voor bedoeld. Een fijne avond om je flow van qigong en tai chi te onderhouden.

Over Jack Peters &

CenterSelf, school voor taijiquan en qigong

In 1999 begon Jack Peters met het beoefenen van tai chi. Het bleek bij hem te passen en hij volgde jaren lang les bij diverse leraren in Nederland. In 2010 reisde hij voor het eerst af naar China voor een tai chi opleiding op de School voor Martial Arts Long Tau Shan in Yangshuo. Een bewuste keuze om na ruim 10 jaar zijn persoonlijke tai chi ervaring te verdiepen en te perfectioneren. In 2013 was Jack wederom in China voor een maand intensieve één-op-één training.

Over zijn Chinese leermeester zegt Jack:
“Ik heb het geluk gehad te mogen leren van een tai chi meester (Master Rong Cheng) die tai chi vanuit zijn oorspronkelijke intentie uitdraagt. En toch bij zijn natuurlijke ‘flow’ te blijven.”

Meer informatie over vind je op de website van CenterSelf, school voor tai chi en qigong: www.centerself.nl.

eegekregen. Na een ontmoeting met bomensjamaan Dusty Miller 13th in 2011 hebben ze zich verder verdiept in werken met de energie van bomen. Naast hun trainingen bij Dusty hebben ze diverse playshops in het bos gevolgd bij Jos Kleijnen. Een van hun passies is het reizen naar plekken waar ze energie-onderzoek doen.

Twee mensen die je een prachtige synergie van kennis en wijsheid bieden op deze superleuke bomendag.

Meer lezen over Carin en Jack kan op de pagina Even voorstellen.