Qigong workshop

Praktische informatie
  • Wanneer: op aanvraag
  • Goed om te weten:
    deze praktische workshop is zeer geschikt voor bedrijven en kan ook op locatie gegeven worden
  • Informatie:
    Meer informatie over Jack Peters en zijn werk vind je op www.CenterSelf.nl.
  • Aanmelden:
    Aanmelden kan bij Jack via aanmelden@deschaapshoeve.nl of bel 06 1296 1278.

Qigong

Qigong (spreek uit: tsjie koeng), betekent letterlijk ‘energie-oefeningen’. Met fysieke en mentale aandacht werk je met de energie die overal doorheen stroomt. Je laat oude energie los en brengt nieuwe energie naar binnen.

Positieve invloed

Medische studies hebben bewezen dat bewegingsleren zoals qigong en tai chi effectieve en zachte oefeningen zijn met een positieve invloed op je gezondheid. Het is stressverlagend, maakt je lichaam flexibel, versterkt je spieren, vergroot je longcapaciteit en is hartversterkend. Daarnaast verbetert het je concentratie, balans, houding, je weerstand en je imuunsysteem, ongeacht je leeftijd.

Qigong workshop

Dompel je onder in de helende wereld van qigong. Je maakt kennis met de basisprincipes van qigong aan de hand van duidelijke en eenvoudigere qigong oefeningen. Ook leer je over achtergronden van qigong vanuit de Chinese filosofie, over de voordelen, de werking, etc.

De qigong oefeningen worden praktisch en stap voor stap uitgelegd en begeleid. Je eindigt met de basishouding van de bijzondere Zhan Zhuang qigong.

Over Jack Peters &

CenterSelf, school voor taijiquan en qigong

In 1999 begon Jack Peters met het beoefenen van tai chi. Het bleek bij hem te passen en hij volgde jaren lang les bij diverse leraren in Nederland. In 2010 reisde hij voor het eerst af naar China voor een tai chi opleiding op de School voor Martial Arts Long Tau Shan in Yangshuo. Een bewuste keuze om na ruim 10 jaar zijn persoonlijke tai chi ervaring te verdiepen en te perfectioneren. In 2013 was Jack wederom in China voor een maand intensieve één-op-één training.

Over zijn Chinese leermeester zegt Jack:
“Ik heb het geluk gehad te mogen leren van een tai chi meester (Master Rong Cheng) die tai chi vanuit zijn oorspronkelijke intentie uitdraagt. En toch bij zijn natuurlijke ‘flow’ te blijven.”

Meer informatie hierover vind je op de website van CenterSelf, school voor tai chi en qigong: www.centerself.nl.