Zhan Zhuang Qigong training

Praktische informatie
 • Wanneer: elke woensdagochtend
 • Tijd: van 08:00 tot ongeveer 09:00 uur
 • Bijdrage: €80,-
  – drie maanden basistraining €143,- (13 lessen à €11,-)
  – losse vervolglessen à €8,-
 • Informatie:
  Meer informatie over Jack Peters en zijn werk vind je op www.CenterSelf.nl.
 • Aanmelden:
  Aanmelden kan bij Jack via aanmelden@deschaapshoeve.nl of bel 06 – 1296 1278.

Zhan Zhuang Qigong training

Zhan Zhuang is een Chinese term die letterlijk ‘staan als een boom’ betekent.

Deze qigong methode (zoals gedoceerd door Lam Kam Chuen) is een zeer krachtige methode die vreemd genoeg de minste beweging van alle qigong systemen in zich heeft. Maar dit mag je niet onderschatten. Zhan Zhuang laat je, zowel mentaal als fysiek, op het diepste niveau ontspannen maar ook de Qi (levensenergie) het krachtigst stromen.

 

Training

De Zhan Zhuang Qigong training is een doorlopende training. In de eerste drie maanden wordt de basis opgebouwd. De lessen daarna worden stapsgewijs verdiepingen aangebracht en wordt de Zhan Zhuang Qigong samen beoefend. Men kan ten allen tijden instromen.

De lessen worden buiten gegeven. Bij slecht weer gaan we uiteraard naar binnen, maar in principe zullen we buiten werken.

Bij de cursus krijg je een werkmap en een oefenCD die ik zelf ontwikkeld heb, in overeenstemming en met toestemming van de uitgever van het inmiddels niet meer uitgegeven boek van Lam Kam Chuen.

Uitgebreide informatie

Uitgebreide informatie over deze training vind je op de website van CenterSelf.

Over Jack Peters &

CenterSelf, school voor taijiquan en qigong

In 1999 begon Jack Peters met het beoefenen van tai chi. Het bleek bij hem te passen en hij volgde jaren lang les bij diverse leraren in Nederland. In 2010 reisde hij voor het eerst af naar China voor een tai chi opleiding op de School voor Martial Arts Long Tau Shan in Yangshuo. Een bewuste keuze om na ruim 10 jaar zijn persoonlijke tai chi ervaring te verdiepen en te perfectioneren. In 2013 was Jack wederom in China voor een maand intensieve één-op-één training.

Over zijn Chinese leermeester zegt Jack:
“Ik heb het geluk gehad te mogen leren van een tai chi meester (Master Rong Cheng) die tai chi vanuit zijn oorspronkelijke intentie uitdraagt. En toch bij zijn natuurlijke ‘flow’ te blijven.”

Meer informatie over vind je op de website van CenterSelf, school voor tai chi en qigong: www.centerself.nl