Bomendag

Praktische informatie
 • Wanneer: zaterdag 22 juni 2024 (volle maan!)
 • Tijd: van 10:00 tot ongeveer 16:30 uur
  Je bent welkom vanaf 09:30 uur
 • Bijdrage: €85,-
  Inclusief koffie/thee/water en een biologisch/vegetarische soep voor de lunch. Neem verder je eigen lunch mee.
  Inclusief digitale syllabus
 • Informatie:
  Meer informatie over Jack Peters en zijn werk vind je op www.CenterSelf.nl.
  Meer informatie over Carin Wennink en haar werk vind je op www.CarinWennink.nl.
 • Aanmelden:
  Aanmelden kan rechtstreeks bij Jack en Carin via aanmelden@deschaapshoeve.nl.

Bomendag op de Schaapshoeve

Kan jij ook zo genieten van bomen? Wij houden enorm van bomen en je kunt ons dan ook regelmatig bij bomen vinden. In het fijne bosje bij de Schaapshoeve of ergens onderweg om een grote boom te bezoeken. We zien de dryaden (‘boomgeesten’) als leermeesters en beschermers en we ontdekken graag hun unieke eigenschappen. Kom je met ons mee buiten spelen?

 • Energie met en van bomen
  De ochtend is goed geschikt voor het doen van oosterse energie-oefeningen. De Chinese tao-meester Mantak Chia heeft zijn leven gewijd aan verschillende soorten qi (energie). Een van die soorten is de qi van bomen. We doen verschillende qi oefeningen in het bos.
   
 • Met de ogen van een bomensjamaan
  Je leert over bomen en dryaden vanuit de eeuwenoude traditie van Britse bomensjamaan Dusty Miller 13th. In het bos kun je zelf bij verschillende bomen het een en ander van dichtbij onderzoeken en ervaren.
   
 • Ontmoeting met de dryade
  De dag wordt afgesloten met een rustige meditatie waar je kennismaakt met de dryade van je favoriete boom. Heb je geen favoriete boom, dan is er de mogelijkheid om een bomen-inspiratiekaart te trekken waarmee je kunt werken. Zo’n kaartje trekken kan natuurlijk de hele dag.

Reactie van deelnemer

“De verstilling in onszelf die nodig is om waarachtig contact te maken met de natuur om ons heen, word je door Carin en Jack aangereikt tijdens de Bomendag. Voor een ieder die zijn hart wil openzetten voor de natuur is de Schaapshoeve de poort naar verbinding met de bomen om ons heen.” – Marjolein

Weersvooruitzichten
 
Draag kleding waarin je vrij kunt bewegen en waarvan het oké is dat ze in het bos vuil worden. Neem stevige buitenschoenen mee, zodat je binnen en buiten gepast schoeisel kunt dragen. Je kunt de qi (energie) oefeningen met de bomen ook op blote voeten doen. Je zult veel buiten zijn, ook als het (licht) regent. Neem die spullen mee waardoor je droog blijft of droog naar huis kunt.

Over Carin Wennink en Jack Peters

Carin en Jack wijzen je vandaag de weg in het bos. Van huis uit hebben ze liefde en respect voor de natuur meegekregen. Na een ontmoeting met bomensjamaan Dusty Miller 13th in 2011 hebben ze zich verder verdiept in werken met de energie van bomen. Naast hun trainingen bij Dusty hebben ze diverse playshops in het bos gevolgd bij Jos Kleijnen. Een van hun passies is het reizen naar plekken waar ze energie-onderzoek kunnen doen.

Twee mensen die je een prachtige synergie van kennis en wijsheid bieden op deze superleuke bomendag.

Meer lezen over Carin en Jack kan op de pagina Even voorstellen.