Van harte welkom op de Schaapshoeve, centrum voor persoonlijke ontwikkeling en welzijn

Bij de Schaapshoeve vind je ontmoeting, rust en inspiratie. We noemen de Schaapshoeve ook wel ‘stiltrum’; een centrum waar de rust om je heen je ondersteunt de rijke wijze stilte in jezelf te vinden. 

We leven in een tijd en maatschappij waarin opleidingen voornamelijk gebaseerd zijn op een materialistische en economische kijk op de wereld. Ook de dagelijkse gang van zaken in de wereld om ons heen, op het werk of in de media, richt zich op feiten en financiën, deadlines en targets. De Schaapshoeve wil bijdragen aan de ontwikkeling van de gevoelskant van de mens, ruimte scheppen voor het hart, en de intuïtieve bron van wijsheid in ieder van ons op laten borrelen.

Ons uitgangspunt is dat indien een gezonde balans gecreëerd wordt tussen deze beide kanten – ratio en gevoel -, een evenwichtig en harmonieus samenspel ontstaat die een goede toekomst voor al het leven overal ondersteunt. We bieden je deze warme bedding waar mensen samen kunnen komen. Een ontmoeting van mensen die iets te delen hebben met mensen die iets willen ontvangen. In dit proces van ontmoeten en delen groeien we allemaal. Delen is groeien. 

Zoals je kunt lezen in de nieuwsbrieven van januari en februari moet de Schaapshoeve verhuizen. We zijn nog op zoek naar een nieuwe plek. Ookal is de Schaapshoeve nu in een soort winterslaap, willen we in de tussentijd op tijdelijke locaties een aantal activiteiten door laten gaan. Elkaar blijven ontmoeten vinden we belangrijk.

Wees welkom om onze website te onderzoeken en te ontdekken. Tot de Schaapshoeve op de nieuwe plek is, houden we de website gevuld met de foto’s van hoe het er op de Schaapsdijkweg uit zag. Je krijgt zo een eerste indruk van waar ons centrum voor staat en wat je er zoal kunt beleven. In de tuinen aan de Schaapsdijkweg vond je een klassiek labyrint, een steencirkel en een levensboom. Zo gauw we een nieuwe plek hebben, laten we je de Schaapshoeve graag persoonlijk weer écht zien en voelen. Je bent altijd welkom voor een kop thee om de de Schaapshoeve zelf te ontdekken.

We kijken er naar uit je te ontmoeten.

Hartelijke groet,
De Schaapshoeve
Jack Peters & Carin Wennink

Korte rondleiding in woord

 • Deelnemen aan activiteiten
  Alle activiteiten die op de Schaapshoeve georganiseerd worden, staan in het teken van ontwikkeling en welzijn. Je vindt in ons overzicht een breed aanbod van activiteiten: workshops, lezingen, concerten, cursussen. Er zit ongetwijfeld iets tussen dat aansluit bij jouw wensen of je vindt een activiteit die je nieuwsgierig om iets nieuws te gaan ontdekken.
 • Zelf activiteiten aanbieden
  De Schaapshoeve is een rustig gelegen centrum waar je midden in de natuur een mooie sfeer treft voor je activiteit. Er zijn verschillende ruimten die kunnen passen bij jouw activiteit: de Kring in de Deel is een unieke plek om samen te komen, er zijn coach- en behandelkamers, je kunt gebruik maken van de keuken, het labyrint, de steencirkel of de levensboom. Als je dat wenst, denken we met je mee om de juiste deelnemers voor je activiteit te vinden.
  Onder het menu ‘Ruimten Huren‘ vind je foto’s en informatie over de beschikbare ruimten. Neem gerust contact met ons op om te overleggen wat we voor elkaar kunnen betekenen.
 • Ruimten huren – tijdelijk niet mogelijk i.v.m. verhuizing
  Ook organisaties ondersteunen we graag in hun processen rondom groei en welzijn. Er zijn verschillende ruimten die kunnen passen bij je bijeenkomst: de Kring in de Deel is een unieke plek om samen te komen, er zijn coach- en behandelkamers, je kunt gebruik maken van de keuken, het labyrint, de steencirkel of de levensboom.
  Naast de ruimten die voor je beschikbaar zijn, maken we graag een compleet aanbod. Jouw hei-sessie in combinatie met een tai chi of qigong oefening om nieuwe inspiratie op te doen, team building met het labyrint of een vergadering afgewisseld met een (stilte-) wandeling in het nabijgelegen bos.
  Bekijk de foto’s van de Schaapshoeve onder het menu ‘Ruimten Huren‘ voor een eerste indruk. Neem gerust contact met ons op om te overleggen wat we voor elkaar kunnen betekenen.
 • Je gastheer en gastvrouw
  Je wordt op de Schaapshoeve ontvangen door Jack Peters en Carin Wennink. Jack is tai chi docent en klankmeester. Carin noemt haar werk ‘drempelhoeden’ en werkt graag met het labyrint. Ze stellen zichzelf uitgebreid aan je voor op de pagina Even voorstellen.

Kom langs voor een persoonlijke ontmoeting!
Dan drinken we samen een kop thee en laten we je ons centrum zien.

Korte rondleiding in beeld (1m55s)