Het Schaapshoeve labyrint

Het klassiek labyrint van de Schaapshoeve is aangelegd in september 2012 na een inspirerende workshop bij Sig Lonegren in Glastonbury, Engeland. Het labyrint is een pure bron gebleken voor inspiratie, koestering en rust. In verband met de verhuizing van de Schaapshoeve is het labyrint in februari 2021 verwijderd en ingepakt. Je kunt dit labyrint voorlopig dus helaas niet bezoeken.

Wil je wat weten over hoe we het Schaapshoeve labyrint aangelegd hebben, kijk hiervoor in de blog van Carin.

Individuele sessie in het labyrint

Je bent van harte welkom voor een begeleide labyrintloop onder de hoede van Carin Wennink van Labyrinspiratie. Ze legt speciaal voor jou een labyrint van touw in een prachtige omgeving, met de bosrand als steun in je rug en je blik over de velden. Of een labyrint nu van steen of touw gemaakt is, het blijft een veilige bedding voor je sessie.

Workshops met het labyrint

Via de horizontale menubalk bovenaan deze webpagina vind je informatie over komende workshops en activiteiten met het labyrint. Ook online zijn er mogelijkheden.

Een labyrint lopen

Iedereen die een kleine reis ‘naar binnen keren’ wil maken, kan door het labyrint wandelen. Je kunt het labyrint gebruiken als een pelgrimstocht naar je innerlijk, als een spiegel, als sleutel tot je intuïtie, een probleemoplossend instrument, een dans onder de zon of de sterren.

Een labyrint is bedoeld als plek om je in verbinding te brengen met je intuïtie.  Daar zijn geen regels voor. Volg je gevoel. Laat je nieuwsgierigheid je leiden en onderzoek wat je tijdens een labyrintwandeling kunt ontdekken.

Om je een beetje op weg te helpen, kun je het volgende doen. Maak jezelf stil voor je het labyrint in stapt. Doe dat door bijvoorbeeld drie keer diep in en uit te ademen. Je kunt je voor je wandeling afstemmen op je hart, je intuïtie, het hogere, een specifiek vraagstuk, etc.

Volg het pad tussen de muren. Loop snel, langzaam, bedachtzaam, sta stil, huppel, ren, zing; alles is oké. Volg je gevoel. Neem je moment in het doel. Loop via hetzelfde pad weer naar buiten. Loop snel, langzaam, bedachtzaam, sta stil, huppel, ren, zing; alles is oké. Volg je gevoel.

Als je uit het labyrint stapt, sluit dan met aandacht je wandeling af. Een manier is door het maken van een buiging of ‘leggen van een knoop’ (draai je om naar het labyrint, zeg dank en gedag, draai verder om je as tot je het labyrint weer achter je hebt liggen).

Meer weten?

Neem contact op met Jack Peters of Carin Wennink:

Ontvang de nieuwsbrief en blijf op de hoogte: