Indiaanse fluitworkshop

Praktische informatie
 • Wanneer: zondag 10 maart 2024
 • Tijd: van 10:00 tot 16:00 uur
  Je bent welkom vanaf 09:30 uur
 • Bijdrage: €90,-
  Inclusief koffie/thee/water en exclusief lunch
 • Informatie:
  Meer informatie over Michael Telapary en zijn werk vind je op Tewanka.com
 • Aanmelden:
  Aanmelden kan rechtstreeks bij Michael via deze contactpagina.
 • Locatie:
  De Schaapshoeve, Schaapsdijkweg 13 te Langenboom

Indiaanse fluitworkshop

met Michael Telapary

Leer in één dag op intuïtieve wijze de Indiaanse fluit te bespelen. Voor de workshop heb je geen muzikale achtergrond nodig.

Een ontspannende ervaring die voor iedereen toegankelijk is. Tijdens de workshop geeft Michael meerdere miniconcertjes met verschillende Indiaanse fluiten.

Indiaanse fluit

De Indiaanse fluit is één van de oudste instrumenten op aarde. De tonen van de fluiten worden al duizenden jaren gebruikt vanwege de helende werking op het lichaam en de geest. Door de pentatonische schaal laat de Indiaanse fluit zich zeer gemakkelijk bespelen.

Voor deze workshop heb je GEEN muzikale achtergrond nodig! 

Meditatieve intermezzo’s

Tijdens de workshop zal Michael Telapary ook de hele dag door meditatieve nummers spelen op verschillende fluiten, om je tussen door de oefeningen de gelegenheid te geven om je mind leeg te maken en te ervaren hoe de klanken van deze fluiten zullen gaan resoneren met je totale zijn, tevens is dit een belangrijk onderdeel van de les, door je zintuigen te verbinden met het fluitspel zul je sneller leren. 

Ademhaling, effecten, extra’s

Tijdens de workshop leer je heel snel op intuïtieve manier hoe je de fluit kunt bespelen. 

Je leert de juiste ademhalingtechnieken die het mogelijk maken om mooie lange tonen te kunnen spelen en een vibrato tot stand kunnen brengen die het fluitspel naar een andere dimensie brengen. Verder zal Michael alle mogelijke speciale effecten die hij beheerst, delen met de groep.

De basis en de combinatie van verschillende manieren van spelen en toepassen van specifieke effecten zullen uiteindelijk de unieke speel stijl gaan vormen van elke individuele fluitspeler. Tegen het einde van de workshop zal elke deelnemer in staat zijn om een compleet nummer te spelen op de Indiaanse fluit.

Aanschaf van fluiten

Voor de workshop maakt Michael gebruik van RedKite fluiten, voor workshop speel je op een G-fluit. Deze fluit krijgt iedereen te leen tijdens de workshop. Je kunt eventueel ook een fluit aanschaffen na de workshop zodat je thuis het geleerde kunt blijven oefen en ten gehore brengen.

Meer informatie (en een webwinkel voor Indiaanse fluiten) kun je vinden op Michael’s website: www.tewanka.com .

Over Michael Telapary

Als éénjarig  jongetje wist Michael Telapary de mensen om zich heen al te fascineren, doordat hij al kon fluiten met zijn mond voordat hij kon praten. Op jong leeftijd begon hij al met gitaar leren spelen, gemotiveerd door zijn vader, die hem de eerste lessen bijbracht. Na  jaren intensief spelen stopte Michael abrupt om beter te kunnen focussen op andere doelen in zijn leven. 13 jaar later kwamen de gevoelens voor het maken van muziek weer terug, dit keer niet met de gitaar, maar de Native American Flute, of simpel gezegd de Indiaanse fluit.

Jaren lang heeft Michael op verschillende fluiten gespeeld, de zoektocht naar de perfecte fluit heeft hem door vele staten van Amerika geleidt, het grootste probleem met de meeste fluiten was de “fine tuning” die in de meeste gevallen niet perfect is,wat het onmogelijk maakt om samen te spelen met mainstream muzikanten. Uiteindelijk werd hij beloond voor zijn lange zoektocht met de ontdekking van de High Spirits Flutes, gemaakt door één van de beste fluitmakers ter wereld Odell Borg.

Na verschillende concerten in Amerika en Maleisië besloot Michael in 2009 om zijn eerste CD “Spirit Vision” uit te brengen. Op deze CD gebruikt hij een aantal verschillende High Spirits fluiten, vermengt met percussie, synthesizer en natuurgeluiden, die life zijn opgenomen tijdens zijn reizen in Arizona.

Inmiddels heeft Michael ook in Nederland verschillende concerten gegeven en heeft hij een fluit workshop programma op gezet voor mensen die deze fluiten willen leren bespelen. Meer informatie (en zijn webwinkel voor RedKite fluiten) kun je vinden op Michael’s website: www.tewanka.com .