Tai chi week in Oostenrijk 2024

Praktische informatie
 • Wanneer: zaterdag 17 augustus tot en met zaterdag 24 augustus 2024
 • Bijdrage: €750*
  *Dit is de prijs van 2023, i.v.m. nieuwe ontwikkelingen moet de prijs voor 2024 nog bevestigd worden
 • Informatie:
  Meer informatie over Jack Peters en zijn werk vind je op www.CenterSelf.nl.
 • Aanmelden:
  Aanmelden kan rechtstreeks bij Jack via aanmelden@deschaapshoeve.nl.

Tai chi week in Oostenrijk 2024

Tai chi & qigong

Tai chi, of eigenlijk: tai jí chuan, is een zachte maar intense bewegingsleer. Ontstaan uit de zelfverdedigingssport, is tai chi gericht op het werken met de energie. Een vaste reeks bewegingen, genaamd ‘vormen’, wordt in verschil-lende combinaties uitgevoerd.

Qigong betekent letterlijk ‘energie oefeningen’. Met fysieke en mentale aandacht werk je met de levensenergie (= qi) die overal door heen stroomt. Je laat oude energie los en brengt nieuwe energie naar binnen.

Positieve invloed op je gezondheid

Medische studies hebben uitgewezen dat tai chi en qigong effectieve en zachte oefeningen zijn met een positieve invloed op je gezondheid. Beide bewegingsleren zijn stress-verlagend, maken je lichaam flexibel, versterken je spieren, vergroten je long-capaciteit, zijn hartversterkend en verstrerken je evenwicht. Daarnaast verbetert het je concentratie, je (innerlijke) balans, je houding, je weerstand en je immuunsysteem.

Tai chi in Oostenrijk

Van zaterdag 17 augustus tot en met zaterdag 24 augustus 2024 ben je van harte welkom om tai chi te ervaren in de Oostenrijkse Alpen. Een bijzondere kuur voor balans in lichaam en geest.

‘s Ochtends volg je een uitgebreid tai chi programma. Het uitgangspunt is om elke keer buiten op een mooie alpenweide te trainen, ook als het wat frisser is. De qigong oefeningen en tai chi vormen worden op een heldere manier stap voor stap aangeleerd. Na deze week beheers je de tai chi vorm zodat je deze thuis zelf kunt blijven trainen.

Vanaf lunchtijd is de dag voor jou. Genieten van het chalet en de nabije omgeving, lezen, schrijven of zelfs werken (nee toch zeker?). Je kunt op eigen gelegenheid of misschien samen met andere deelnemers het Großarltal verkennen of je kunt aansluiten bij een begeleide bergwandeltocht.

Praktische informatie

Tai chi & qigong programma
zondag tot en met vrijdag 07:30 – 12:00 uur

 • 07:30 uur op de alm:
  • warming up
  • qigong training
 • rond 08:30 uur ontbijt in het chalet
 • 09:30 uur terug op de alm:
  • tai chi training
  • zhan zhuang training
 • Rond 12 uur lunch in het chalet

Middag en avond

Vanaf lunchtijd is de dag voor jou. Je kunt genieten van het chalet en de nabije omgeving, lezen, schrijven of zelfs werken (nee toch zeker?).

Je kunt op eigen gelegenheid, of eventueel misschien samen met andere deelnemers, het Großarltal verkennen, bijvoorbeeld de Liechtensteinklamm bezoeken, met de kabelbaan naar de Kreuzkogel of naar de waterval aan het eind van het dal. Als je er op eigen gelegenheid uit wilt kunnen trekken, is eigen vervoer dringend aangeraden. De dichtstbijzijnde bushalte is 2 kilometer lopen en ligt 200 meter lager (!!) dan het chalet. Als je wilt, kun je aansluiten bij een begeleide bergwandeltocht.

In overleg wordt ’s avonds gezamenlijk gekookt of uit gegeten. De avond is vrij te besteden.

Verdere informatie

Mail naar jack@centerself.nl of bel Jack Peters op 06 12 96 12 78 voor een kennismaking en het complete programma-overzicht van deze prachtige tai chi week in Oostenrijk. Kijk op www.CenterSelf.nl voor meer informatie over tai chi chuan en qigong.