((Gong)) workshop

Praktische informatie
 • Wanneer:
  – Zaterdag 20 April 2024 (VOL)
  – Zaterdag 16 november 2024
 • Tijd: van 10:00 tot ongeveer 16:30 uur
  Je bent welkom vanaf half tien
 • Bijdrage: €145,-
 • Informatie:
  Maximaal 2 deelnemers
 • Aanmelden:
  Aanmelden kan bij Jack via aanmelden@deschaapshoeve.nl

((Gong)) workshop

In deze workshop neem ik je mee in de wereld van de gong. De gong lijkt een simpel instrument in het klankwerk, je hebt een gong en klopper en je slaat ertegen. Klaar! Toch?

Maar niets is minder waar. De gong is een uiterst gevoelig en dynamisch klank-instrument die een zeer intense diepgang kan hebben. 

In deze workshop laat ik je kennis maken en ervaring op doen met de diverse facetten van de gong. Zowel voor het doen van klankwerk (concerten) als voor het helend werken met de gong.

Over Jack Peters

Jack Peters is je klankmeester op deze klankreis. Hij speelt zijn hele leven al op diverse muziekinstrumenten. De gitaar en piano zijn zijn oudste ‘maatjes’. De laatste jaren is Jack meer en meer gaan spelen op inheemse instrumenten, zoals native american flute, Tibetaanse klankschalen en Aziatische gongs. Ook stemvorken en klankbuizen worden door hem bespeeld.

Jack heeft zich gewijd aan het spelen met instrumenten die gestemd zijn in de zogenoemde A=432Hz stemming. Inmiddels zijn al zijn instrumenten (ook de piano!) gestemd op 432Hz. De kracht van klank heeft Jack ook op het pad gebracht van klankbeleving en resonantietherapie. Ook op 432Hz natuurlijk!

Je kunt bij Jack terecht voor klanksessies, klankconcerten en klankcreatie workshops.

Meer informatie over Jack en klankbeleving vind je op de website van CenterSelf: www.CenterSelf.nl.