Privé-workshops

Praktische informatie
 • Wanneer: op afspraak, op donderdag, vrijdag of zaterdag
 • Tijd: van 10:00 tot 13:00 uur, welkom vanaf 09:30 uur
  of
  Tijd: van 13:30 tot 16:30 uur, welkom vanaf 13:00 uur
 • Bijdrage: van 1 tot 3 personen totaal €115
  vanaf 4 personen €35 per persoon
 • Informatie:
  Meer informatie over Jack Peters en zijn werk vind je op www.CenterSelf.nl.
  Meer informatie over Carin Wennink en haar werk vind je op www.CarinWennink.nl.
 • Aanmelden:
  Aanmelden kan rechtstreeks bij Jack en Carin via welkom@deschaapshoeve.nl.

Privé-workshops

We hebben voor jou een selectie van privé-workshops samengesteld, voor maximaal drie personen. Je komt met z’n drieën en kiest uit de lijst van mogelijkheden de privé-workshop waar je hart sneller van gaat kloppen. We plannen samen een datum en dan zien we elkaar op de Schaapshoeve voor de mini-workshop van jouw keuze.

Belangrijk

Lijst van privé-workshops

1 – Yin kwartiertje

Yin is de tijd en activiteit die je spendeert aan en met jezelf voor ont-spanning, rust en innerlijke aandacht. Dus stress verlagend en voor jezelf zorgen. Yang is de tijd en activiteit die je spendeert in actie zoals je werk, je takenlijst, klussen e.d. Dit kan stress verhogend zijn. Yang is een in-spanning die gaat over ‘voor de rest van de wereld zorgen’. Yin tijd is vele malen effectiever dan yang tijd. Dit betekent dat de tijd en en activiteit die je spendeert aan yin je lang in balans kan houden in je yang activiteiten. Vandaar dat een kwartier per dag voldoende is voor de rest van de dag, hoe je die ook in vult. In deze workshop reiken we je een simpele methode aan hoe je dit ‘Yin Kwartier’ in kunt vullen vanuit de Oosterse technieken van Qigong en Taiji Quan.

2 – Qigong

In deze privé-workshop kan je kennis maken met de basis van oosterse techniek die bekend staat als Qigong. Qi-gong betekend letterlijk oefenen (gong) met de levensenergie (chi). In deze basis qigong workshop maak je kennis met de achterliggende basisprincipes van qigong en een aantal qigong oefeningen die je thuis kunt blijven beoefenen.

3 – Tai chi

In deze privé-workshop maak je kennis met de Oosterse innerlijke bewegingsleer van Taiji Quan. Een praktische en handzame inleiding en ervaring hoe je dit toe kunt passen voor je eigen balans en ont-spanning. Je leert diverse oefeningen die je thuis kunt blijven doen.

4 – Zhan Zhuang qigong

In deze privé-workshop maak je kennis met de diepgaande en krachtige qigong techniek die bekend staat als ‘Zhan Zhuang’ wat zoveel betekend als ‘Sta als een Boom.’ Dit is de meest verassende en krachtige qigong techniek zover ik die heb leren kennen binnen alle qigong mogelijkheden en technieken.

5 – Qigong met bomen

In deze workshop maak je kennis met qigong die je samen met bomen kunt doen. Gebasseerd op technieken van Mantak Chia gaan we in het bos deze qi uitwisseling ev verbinding maken met bomen en het bos. We zijn merendeel van de tijd in het bos, dus zorg dat je daarvoor de juiste kleding en schoenen bij je hebt.

6 – De weg van de pijl

In deze workshop maak je kennis met de Oosterse manier van boogschieten. Er zullen diverse bogen aanwezig zijn met verschillende ‘trekkracht’. Er zijn lichtere en zwaardere bogen aanwezig zodat je kunt kiezen en oefenen met bogen die passen bij je fysieke inspanningsmogelijkheden.

7 – Klank creatie

In deze workshop heb je de mogelijkheid om een breed scala aan klankinstrumenten te ‘ontmoeten’. Je krijgt uitleg over de werking en betekenis van de instrumenten en je gaat er zelf mee an de slag. Een mooie gelegenheid om te ontdekken en creëeren zonder dat je zelf eerst alles aan moet schaffen.

8 – Werken met klankschalen

In deze workshop krijg je uitleg en informatie over klankschalen om daarna zelf aan de slag te gaan met een klankschaal. Manieren om jezelf en een ander in balans te brengen. Je kunt een eigen klankschaal en aanslag materiaal meebrengen of er een van de workshop leider gebruiken die daarna eventueel te koop zijn.

9 – Met de stenen

Op de Schaapshoeve zijn diverse stenen te vinden: een steencirkel met een outlier, een Aardeplaats en een Bullaun Stone. In deze workshop ga je overal langs om kennis te maken met de betekenis en mogelijkheden van deze megalitische elementen.

10 – Labyrint ontdekken

In deze workshop maak je kennis met het labyrint, de achtergrond en mogelijke werkingen van en met het labyrint. Een leuke informatieve en evaringsgerichte kennismaking. We zijn zowel binnen als buiten, dus houd rekening mee de keuze van (extra) kleding en schoeisel.

En nu?

 • Spreek af met een of twee van je vrienden of kennissen
 • Neem contact op met Jack Peters (welkom@deschaapshoeve.nl of 06 12 96 12 78) voor het plannen van een datum
 • Kom naar de Schaapshoeve voor een heerlijke workshop!

Over Carin Wennink en Jack Peters

Als je op de Schaapshoeve komt, ontmoet je een van ons of ons allebei als je gastheer en gastvrouw. Graag stellen wij, Jack Peters en Carin Wennink, ons aan je voor. We drijven samen de Schaapshoeve, zorgen voor de fijne sfeer en stellen het mooie aanbod activiteiten voor je samen. Jack is meestal je eerste aanspreekpunt. Hij regelt het dagelijkse reilen en zeilen van ontvangst en ontmoeten, van verhuur en samenwerking. Carin doet veel werk achter de schermen voor bijvoorbeeld de website en de nieuwbrief. Als een van de labyrinthoeders vind je haar ook vaak in en om het labyrint. Naast vragen over de Schaapshoeve kun je bij Jack en Carin ook terecht voor hun passies klank, tai chi, labyrint en coaching.