Labyrint dag - workshop

Praktische informatie
 • Wanneer: op Wereld Labyrint Dag, zaterdag 4 mei 2024
 • Tijd: van 10:00 tot ongeveer 16:30 uur
  Je bent welkom vanaf 09:30 uur
 • Bijdrage: €85,-
  Inclusief koffie/thee/water en een biologisch/vegetarische soep voor de lunch, neem verder je eigen lunch mee
  Inclusief digitale syllabus
 • Informatie:
  Meer informatie over Carin Wennink en haar werk vind je op www.CarinWennink.nl.
  Meer informatie over Jack Peters en zijn werk vind je op www.CenterSelf.nl.
 • Aanmelden:
  Aanmelden kan rechtstreeks bij Jack en Carin via aanmelden@deschaapshoeve.nl.

Labyrint dag - workshop

Veel mensen zijn op zoek naar nieuwe manieren van zingeving. Een van die manieren is het lopen van een labyrint. Een labyrint is een oeroud archetypisch symbool dat gaat over het pad naar binnen. Het is een meanderend pad, vaak binnen een cirkelvorm, dat je altijd naar het centrum leidt. Je kunt het labyrint zien als weg naar binnen, naar je innerlijk, naar je hart.

Vandaag kan je een heerlijke dag spelen en ontdekken in en met het labyrint.

Kennis & Ervaring

De hele dag wordt informatie doorvlochten met ervaring. Tussen de verhalen door loop je diverse malen het labyrint.

Het labyrint ervaren

Wat is een labyrint? Wat is dan een doolhof? Hoe werkt het? Werkt een boswandeling hetzelfde?

De beste manier om deze vragen te beantwoorden is door zelf een labyrint te lopen. Zelf ervaren hoe het in elkaar steekt, zelf het pad volgen, ontdekken dat je niet in een doolhof beland bent. En ontdekken wat er allemaal kan met het labyrint.

In de ochtend leer je over en met het labyrint. Je hoort over historie en achtergronden. Je leert hoe je zelf een labyrint kunt tekenen of maken. Verschillende manieren van lopen en werken met het labyrint passeren de revue.

Walk as One at 1

Deze Labyrinspiratie dag wordt gehouden op Werel Labyrint Dag. Op deze dag staat wereldwijd de ‘Walk as One at 1’ centraal. Je loopt in je eigen tijdzone om 13 uur het labyrint. De uitnodiging is om het labyrint te lopen in de gedachte van vrede en harmonie. Zo rolt er een golf van vredige energie over de hele wereld, startend in Nieuw-Zeeland en eindigend in Alaska.

Dat maken we natuurlijk onderdeel van onze workshop!

De Walk as One at 1 is vandaag onderdeel van de labyrint dag workshop op de Schaapshoeve. Ook als je niet meedoet met de workshop, ben je van harte welkom om met de deelnemers en ons om 13 uur de mooie Walk as One at 1 te lopen. Aan het eind van de wandeling kun je even uitklinken en nagenieten in de steencirkel, als wij weer verder gaan met de workshop. Fijn als je je komst wilt aankondigen via welkom@labyrinspiratie.nl of 0611587204.

Het labyrint toepassen

Kun je de obstakels in je leven ook als cadeautjes zien? En welke boodschap over het levenspad brengt het eigentijdslabyrint?

Na de Walk as One at 1 onderzoek je het labyrint en je eigen levenspad. Aan de hand van zeven levensfasen onderzoek je in het klassiek labyrint je eigen levenspad. Het eigentijds labyrint toont een ander levenspad en de vergelijking tussen die twee levert verrassende inzichten op.

Tussen de onderdelen door maken we ruim de gelegenheid voor het delen van ervaringen en inzichten. Ter afsluiting van de dag lopen we op vrolijke manier gezamenlijk het labyrint.

Enkele reacties

“Carin en Jack wisten onmiskenbaar waarover ze het hadden. Ze leidden ons in voor hun labyrint. Dat deden ze op een begrijpelijke, aardse en toegankelijke manier. Ook in het labyrint hielden zij ons, zonder dat dat opviel of hinderde, in de gaten. Hun toon en de zorgvuldigheid waarmee zij onze groep omringden, voelde weldadig aan, en daarmee veilig.” – Hans

“Dat was een uitstekende dag gisteren, waarvoor veel dank. Het was een interessant voorproefje, want ik voel wel dat dit onderwerp onuitputtelijk is.” – Ellen

Carin en Jack creëren een sfeer waarin vertrouwen kan opbloeien en wij met hoofd en hart deze workshop kunnen beleven. Dank!” – Tineke, Mireille en Cobi

Over Carin Wennink en Jack Peters

Carin en Jack zijn je gidsen op deze dag. Na een (hernieuwde) kennismaking met het labyrint tijdens een reis naar Glastonbury, zijn Carin en Jack de drijvende kracht geweest achter het aanleggen van het labyrint op de Schaapshoeve.

Carin en Jack over het labyrint:
“Het labyrint is een bijzonder instrument. In de tijd die we er nu mee werken, blijkt elke wandeling een andere gewaarwording of nieuwe ervaring op te leveren. Het is telkens weer verrassend anders. Je kunt het labyrint gebruiken als weg naar je hart, als versterker van je intuïtie, als probleem-oplossend instrument. En je kan er ook mee lachen, spelen en blijven ontdekken!”

Meer lezen over Carin en Jack kan op de pagina Even voorstellen.