Labyrinspiratie workshop

Praktische informatie
 • Wanneer: datum voor najaar 2022 volgt
 • Tijd: van 10:00 tot ongeveer 16:30 uur
  Je bent welkom vanaf 09:30 uur
 • Bijdrage: €80,-
  Inclusief koffie/thee/water en een biologisch/vegetarische soep voor de lunch, neem verder je eigen lunch mee
  Inclusief digitale syllabus
 • Informatie:
  Meer informatie over Jack Peters en zijn werk vind je op www.CenterSelf.nl.
  Meer informatie over Carin Wennink en haar werk vind je op www.CarinWennink.nl.
 • Aanmelden:
  Aanmelden kan rechtstreeks bij Jack en Carin via aanmelden@deschaapshoeve.nl.

Labyrinspiratie workshop

Veel mensen zijn op zoek naar nieuwe manieren van zingeving. Een van die manieren is het lopen van een labyrint. Een labyrint is een oeroud archetypisch symbool dat gaat over het pad naar binnen. Het is een meanderend pad, vaak binnen een cirkelvorm, dat je altijd naar het centrum leidt. Je kunt het labyrint zien als weg naar binnen, naar je innerlijk, naar je hart.

Vandaag kan je een heerlijke dag spelen en ontdekken in en met het labyrint.

Het labyrint ervaren

Wat is een labyrint? Wat is dan een doolhof?
Hoe werkt het? Werkt een boswandeling hetzelfde?

De beste manier om deze vragen te beantwoorden is door zelf een labyrint te lopen. Zelf ervaren hoe het in elkaar steekt, zelf het pad volgen, ontdekken dat je niet in een doolhof beland bent. En ontdekken wat er allemaal kan met het labyrint.

In de ochtend leer je over en met het labyrint. Je hoort over historie en achtergronden. Je leert hoe je zelf een labyrint kunt tekenen of maken. Verschillende manieren van lopen en werken met het labyrint passeren de revue. Informatie wordt doorvlochten met ervaring: je loopt diverse malen het labyrint.

Het labyrint toepassen

Kun je de obstakels in je leven ook als cadeautjes zien?
En welke boodschap over het levenspad brengt het eigentijdslabyrint?

In de middag onderzoek je het labyrint en je eigen levenspad. Aan de hand van zeven levensfasen onderzoek je in het klassiek labyrint je eigen levenspad. Het eigentijds labyrint toont een ander levenspad en de vergelijking tussen die twee levert verrassende inzichten op. Ook in de middag wisselen informatie en ervaring elkaar af.

Tussen de wandelingen door is er gelegenheid tot het delen van ervaringen en inzichten. Ter afsluiting van de dag lopen we op vrolijke manier gezamenlijk het labyrint.

Enkele reacties

“Carin en Jack wisten onmiskenbaar waarover ze het hadden. Ze leidden ons in voor hun labyrint. Dat deden ze op een begrijpelijke, aardse en toegankelijke manier. Ook in het labyrint hielden zij ons, zonder dat dat opviel of hinderde, in de gaten. Hun toon en de zorgvuldigheid waarmee zij onze groep omringden, voelde weldadig aan, en daarmee veilig.” – Hans

“Dat was een uitstekende dag gisteren, waarvoor veel dank. Het was een interessant voorproefje, want ik voel wel dat dit onderwerp onuitputtelijk is.” – Ellen

Carin en Jack creëren een sfeer waarin vertrouwen kan opbloeien en wij met hoofd en hart deze workshop kunnen beleven. Dank!” – Tineke, Mireille en Cobi

Over Carin Wennink en Jack Peters

Carin en Jack zijn je gidsen op deze dag. Na een (hernieuwde) kennismaking met het labyrint tijdens een reis naar Glastonbury, zijn Carin en Jack de drijvende kracht geweest achter het aanleggen van het labyrint op de Schaapshoeve.

Carin en Jack over het labyrint:
“Het labyrint is een bijzonder instrument. In de tijd die we er nu mee werken, blijkt elke wandeling een andere gewaarwording of nieuwe ervaring op te leveren. Het is telkens weer verrassend anders. Je kunt het labyrint gebruiken als weg naar je hart, als versterker van je intuïtie, als probleem-oplossend instrument. En je kan er ook mee lachen, spelen en blijven ontdekken!”

Meer lezen over Carin en Jack kan op de pagina Even voorstellen.