Helen met de Tibetaanse klankschaal Niveau 1 en 2

Praktische informatie
 • Niveau 1:
  – Vrijdag 31 mei 2024
  – Zaterdag 7 september 2024
  Bijdrage: €115,-
 • Niveau 2:
  – Zaterdag 23 maart 2024
  – Zaterdag 29 juni 2024
  – Zaterdag 12 Oktober 2024
  Bijdrage: €145,-
 • Tegelijk aanmelden voor beide workshops: €235 
 • Tijd: van 10:00 tot ongeveer 16:30 uur
  Je bent welkom vanaf half tien
 • Lunch: koffie / thee / water zijn inbegrepen; lunch is niet inbegrepen; neem zelf ajb je eigen lunch mee
 • Groepsgrootte:
  Niveau 1 maximaal 6 deelnemers
  Niveau 2 maximaal 4 deelnemers
 • Informatie:
  Meer informatie over Jack Peters en zijn werk vind je op www.CenterSelf.nl.
 • Aanmelden:
  Aanmelden kan rechtstreeks bij Jack via aanmelden@deschaapshoeve.nl.

Preventie & Jezelf Helen met de Tibetaanse klankschaal

Muziek & Klank

Diverse onderzoeken die in de afgelopen decennia zijn uitgevoerd, hebben uitgewezen dat muziek invloed heeft op onze gemoedstoestand. Muziek luisteren en in sterkere mate zelf muziek maken, wordt algemeen geaccepteerd als goed voor lichaam en geest.

Muziek en klank hebben veel met elkaar te maken. Toch kan je een essentieel verschil onderscheiden. Bij het maken van muziek zet je verschillende klanken op een bepaalde volgorde die een mooie melodie oplevert, vaak gecombineerd met gezongen tekst en een aanstekelijk ritme, die je diep kan raken. Bij maken van klank spelen andere zaken een rol: de intentie, de resonantie, het voelen en dieper beleven. Op deze wijze klank maken, beïnvloedt je gemoedstoestand op een dieper niveau en draagt bij aan je energie en vitaliteit.

Helende klanken van de Tibetaanse klankschaal

Je kunt klank dus zien en gebruiken als een helend instrument. Je hoeft gelukkig niet ziek te zijn om met klank als helend instrument te werken! Je kunt klank ook inzetten als preventief middel om aan je welzijn en je gezondheid te werken.

Een van de mooiste klankinstrumenten is de klankschaal. De metalen klankschaal wordt ook vaak Tibetaanse klankschaal genoemd. Volgens de overlevering worden deze klankschalen door de boeddhistische monniken gemaakt van zeven heilige metalen. Je hebt ze in allerlei klanken, soorten, maten en samenstellingen. Omdat ze zijn wat ze zijn, zijn klankschalen ook heel praktisch: zijn niet te groot, maken niet te veel herrie, je hebt er geen stopcontact voor nodig, etc.

Met een goede, zuivere klankschaal heb je een krachtig en prachtig klankinstrument bij de hand waarmee je goed voor jezelf kunt zorgen. Dagelijks met de klankschaal spelen (werken) is een goede manier en ondersteuning om (preventief) aan je gezondheid, je balans, je ontspanning en je energie te werken. 

Leer helend werken met de klankschaal

Centraal in deze praktische workshop staat het leren werken met de klankschaal ter ondersteuning van je eigen gezondheid en welzijn. Je leert meer over de achtergronden van de klankschaal en je leert het juiste aanslagmateriaal kiezen en gebruiken. Verschillende manieren en technieken om de klankschaal te bespelen en wat daar de uitwerkingen van zijn, komen ook aan bod.

Belangrijk: de juiste, zuivere klankschaal

Omdat je met de klanken contact maakt met je lichaam en geest, is het van belang dat je de juiste, zuivere klankschaal gebruikt. Je wilt jezelf immers kunnen voeden met klanken die de juiste balans in resonantie hebben.

Voor deze workshop zijn er verschillende klankschalen van hoge kwaliteit aanwezig, die deze juiste lagen van resonantie in zich hebben. Voor deze schalen zijn het juiste aanslag- en aandraaimateriaal ook reeds voor je uitgezocht. Zowel de klankschaal als het aanslagmateriaal kan je gebruiken tijdens de workshop en kunnen na de workshop eventueel ook aangeschaft worden.

Heb je al een klankschaal, laat het me weten en neem deze gerust mee dan kijken we of deze voldoet. 

Praktische informatie

 • We werken op stoelen of desgewenst en in overleg met deelnemers op zitkussens.
 • Breng pen en papier mee voor het maken van je aantekeningen.
 • Neem zelf je lunch mee.
 • Richtprijs klankschaal: €125 tot €250 (afhankelijk van je keuze)
 • Richtprijs aanslagmateriaal: €15 tot €50 (afhankelijk van je keuze en aantal)
 • Voor de klankschaal en materialen kan je op de dag zelf contact betalen of pinnen.

Ervaringen

“Jack is een uitstekende verteller. Hij geeft enthousiast uitgebreide uitleg over de klankschaal en wat de klankschaal kan betekenen in verband met de gezondheid. Jack laat verschillende methoden zien en ervaren hoe je de klankschaal kunt gebruiken (en ook níét gebruiken). Ik heb mogen ervaren dat het een weldaad is voor lichaam en geest. Lichamelijke ongemakken kunnen ermee verlicht worden, zoals ik de volgende dag heb mogen constateren. De vingers van mijn handen werden soepeler en vooral: ik heb weer gevoel in de toppen van mijn vingers! De klankschaal helpt met het verbeteren van je gezondheid. Aan het einde van de workshop neem je een klankschaal mee naar huis, zodat je daar thuis verder mee aan de slag kan. Je kunt dan niet alleen jezelf, maar ook anderen laten profiteren/behandelen met deze klankschaal. Dit wordt allemaal haarfijn uitgelegd. Deze workshop is een echte aanrader.” – Aty

Werken met de Tibetaanse klankschaal 2

Voor diegenen die de eerste workshop gedaan hebben of al een rijke ervaring hebben met klankschalen is er nu ook een verdiepende workshop. Hierin diepen we nog meer technieken en mogelijkheden met de klankschaal uit. We werken o.a. met de bewustzijn velden.

Over Jack Peters

Jack Peters is je klankmeester op deze klankreis. Hij speelt zijn hele leven al op diverse muziekinstrumenten. De gitaar en piano zijn zijn oudste ‘maatjes’. De laatste jaren is Jack meer en meer gaan spelen op inheemse instrumenten, zoals native american flute, Tibetaanse klankschalen en Aziatische gongs. Ook stemvorken en klankbuizen worden door hem bespeeld.

Jack heeft zich gewijd aan het spelen met instrumenten die gestemd zijn in de zogenoemde A=432Hz stemming. Inmiddels zijn al zijn instrumenten (ook de piano!) gestemd op 432Hz. De kracht van klank heeft Jack ook op het pad gebracht van klankbeleving en resonantietherapie. Ook op 432Hz natuurlijk!

Je kunt bij Jack terecht voor klanksessies, klankconcerten en klankcreatie workshops.

Meer informatie over Jack en klankbeleving vind je op de website van CenterSelf: www.CenterSelf.nl.