Tai chi workshop

Praktische informatie
  • Wanneer: op aanvraag
  • Goed om te weten: deze praktische workshop is zeer geschikt voor bedrijven en kan ook op locatie gegeven worden
  • Informatie:
    Meer informatie over Jack Peters en zijn werk vind je op www.CenterSelf.nl.
  • Aanmelden:
    Aanmelden kan bij Jack via aanmelden@deschaapshoeve.nl of bel 06 1296 1278.

Tai chi chuan

Tai chi (spreek uit: tai tsjie) of juister: tai jí chuan, is een zachte maar intense bewegingsleer ontstaan uit de zelfverdediging sport, maar nu meer gericht op het werken met de energie. Een vaste reeks van bewegingen, vormen genaamd, die in verschillende combinaties gezamenlijk uitgevoerd worden.

Qigong (spreek uit: tsjie koeng), betekent letterlijk ‘energie-oefeningen’. Met fysieke en mentale aandacht werk je met de energie die overal doorheen stroomt. Je laat oude energie los en brengt nieuwe energie naar binnen.

 

Positieve invloed

Medische studies hebben bewezen dat beide bewegingsleren tai chi en qigong effectieve en zachte oefeningen zijn met een positieve invloed op je gezondheid. Het is stressverlagend, maakt je lichaam flexibel, versterkt je spieren, vergroot je longcapaciteit en is hartversterkend. Daarnaast verbetert het je concentratie, balans, houding, je weerstand en je imuunsysteem, ongeacht je leeftijd.

Tai chi workshop

Dompel je onder in de tai chi chuan Yang stijl. Deze toegankelijke stijl is specifiek samengesteld vanwege het positieve effect op de gezondheid. Binnen de TCM (Traditional Chinese Medicine) wordt deze rustig stromende stijl het meest aanbevolen voor ontspanning en balans.

Tijdens de workshop maak je uitgebreid kennis met tai chi en qigong. Je leert een praktische tai chi vorm, die je na de workshop thuis kunt blijven beoefenen. Alle onderdelen worden een heldere manier uitgelegd zodat je stap voor stap de vorm aan kunt leren.

Over Jack Peters &

CenterSelf, school voor taijiquan en qigong

In 1999 begon Jack Peters met het beoefenen van tai chi. Het bleek bij hem te passen en hij volgde jaren lang les bij diverse leraren in Nederland. In 2010 reisde hij voor het eerst af naar China voor een tai chi opleiding op de School voor Martial Arts Long Tau Shan in Yangshuo. Een bewuste keuze om na ruim 10 jaar zijn persoonlijke tai chi ervaring te verdiepen en te perfectioneren. In 2013 was Jack wederom in China voor een maand intensieve één-op-één training.

Over zijn Chinese leermeester zegt Jack:
“Ik heb het geluk gehad te mogen leren van een tai chi meester (Master Rong Cheng) die tai chi vanuit zijn oorspronkelijke intentie uitdraagt. En toch bij zijn natuurlijke ‘flow’ te blijven.”

Meer informatie over vind je op de website van CenterSelf, school voor tai chi en qigong: www.centerself.nl.