Concert 432Hz & Solfeggio

Praktische informatie
 • Wanneer: vrijdagavond 18 december 2020
 • Tijd: van 20:00 tot ongeveer 21:30 uur
  Je bent welkom vanaf 19:30 uur
 • Bijdrage: €20,-
 • Zelf meenemen:
  meditatiekussen of ligmatras met deken; dikke sokken, of dat wat je prettig vindt om warm en comfortabel te genieten van het concert
 • Informatie:
  Meer informatie over Jack Peters en zijn klankwerk vind je op www.CenterSelf.nl.
 • Aanmelden:
  Aanmelden kan rechtstreeks bij Jack via aanmelden@deschaapshoeve.nl.

Concert 432Hz & Solfeggio

Bijzonder in dit harmonie-in-klank concert zijn de getallen 3, 6 en 9. Het zijn getallen die verbonden zijn aan universele creatie en heling. Ik neem je mee op de klanken van instrumenten gestemd op A=432Hz (4+3+2=9!) en een unieke Solfeggio gestemde Vortex harp.

Je kunt veel informatie op internet vinden over de helende kwaliteiten van 432Hz en de Solfeggio stemming (bijvoorbeeld hoe DNA positief beïnvloed kan worden met de heart-frequency in de solveggio stemming). Het is mijn uitnodiging aan jou om zelf te komen voelen en ervaren wat deze klanken met je doen.

In dit concert worden de 432hz afgestemde instrumenten gecombineerd met de solfeggio klanken om het geheel een diep heilzame reikwijdte te geven.

Solfeggio

De toonladder die we vandaag de dag gebruiken, is gebaseerd op het werk van Pythagoras, een Griekse wiskundige wijsgeer uit 5e  eeuw voor Christus. Voor deze tijd werd een andere toonladder gebruikt, die we nu kennen onder de naam Solfeggio. De Hertz-frequenties van deze ‘oer-toonladder’ zijn allemaal verbonden met de getallen 3, 6 en 9. Deze getallen worden verbonden met universele schepping en heling.

Jack geeft ook individuele sessies met de Solfeggio Vortex harp. Meer informatie hierover vind je op deze pagina.

432Hz

Muziekinstrumenten die gemaakt zijn door natuurvolkeren, zoals klankschalen en didgeridoos, zijn afgestemd op A=432Hz. Deze instrumenten zijn handgemaakt en worden op het oor gestemd. Blijkbaar is 432Hz de frequentie die van nature bij ons mensen hoort! De 432Hz stemming is de klank van de natuur en de kosmos.

De instrumenten die ik vanavond gebruik – behalve uiteraard de Solfeggio harp – zijn gestemd op 432Hz.

Over Jack Peters

​Jack Peters is je klankmeester op deze klankreis. Hij speelt zijn hele leven al op diverse muziekinstrumenten. De gitaar en piano zijn zijn oudste ‘maatjes’. De laatste jaren heeft Jack zich toegelegd op het spelen met instrumenten die gestemd zijn in de zogenoemde A=432Hz stemming. Dit is de natuurlijke stemming van de aarde en het hart. De instrumenten waar Jack nu veel mee werkt, zijn Navite American flutes, Tibetaanse klankschalen, Aziatische gongs en stemvorken. Allemaal in 432Hz dus!

Je kunt bij Jack terecht voor klanksessies, klankconcerten en klankcreatie workshops.

Meer informatie over Jack en zijn werk als klankmeester kun je vinden op zijn website http://www.centerself.nl/. Kijk bij onderdeel ‘klankbeleving’.