DSC oktober 2018

de Schaapscourant - oktober 2018

 

Beste lezers en lezeressen,

Na de herfstequinox, de dag waarop licht en duister even lang duren, gaan we nu snel weer naar donkere avonden. Heerlijk om op de Schaapshoeve naar een concert of workshop te komen!

We hebben de website wat aangepast. Hopelijk is het daardoor nog makkelijker geworden om de activiteit te vinden die bij je past. Je vindt nu drie categorieën: workshops & cursussen, lezingen & concerten en partners & behandelingen. En vergeet de Schaapshoeve niet als je een mooie ruimte zoekt!

In deze nieuwsbrief lees je meer over de inspirerende en bezielende workshopleiders die de komende tijd op de Schaapshoeve te vinden zijn. Er zit vast iets tussen waar jij je in wilt verdiepen, aan laven of door laten inspireren.

Graag tot ziens op de Schaapshoeve!
Jack Peters & Carin Wennink

Onderwerpen in deze nieuwsbrief
 

 • Onder de aandacht: Energetische kunstwerken van Jaap van Velsen
 • Wist je dat...
 • Spreuk van de maand
 • Activiteiten in oktober
 • Vooruitblik naar november
 

Sig & Karin

Onder de aandacht:
Energetische kunstwerken van Jaap van Velsen

Speciaal voor jullie om te komen ervaren: de energetische kunstwerken van Jaap van Velsen zijn tijdelijk tentoongesteld op de Schaapshoeve.

Jaap van Velsen staat bekend als ‘de Ankhmaker’ van Europa. Hij is de enige ter wereld die een tweebenige bronzen Ankh maakt uit een geheel, met een symbolisch aangebracht hartcentrum. Zijn werk wordt misschien wel geïnspireerd door de verhoogde gevoeligheid ten gevolge van blindheid aan een oog, waarbij Jaap als het ware steeds tegelijkertijd naar binnen en naar buiten kijkt. Resonantie vormt een belangrijke sleutel en als je Jaap toch zou moeten etiketteren, denk dan aan ‘architect en componist voor harmoniserende energie’.

Uit het werk van Jaap kun je op de Schaapshoeve de Orgon Piramide, een Lemurische Ankh, een Orgon Hart en enkele geometrische druppeltincturen ervaren. Jaap vindt het fijn als mensen zijn werk zelf kunnen voelen en beleven.

Om dit zelf te ervaren, ben je vrijblijvend en zonder kosten van harte welkom op woensdagmiddag 3 oktober, woensdagmiddag 17 oktober, zondagmiddag 21 oktober, van 13:30 tot 16:00 uur; of op afspraak.

Meer informatie over het werk van Jaap van Velsen vind je op zijn website The Key Protection Resonantie Therapie.

 

VesicaCeremonie

Wist je dat...

Omdat vele lezers van deze nieuwsbrief ons regelmatig op de Schaapshoeve ontmoeten, willen we graag ook hier met jullie delen dat we zondag 16 september iets heel leuks gedaan hebben.

We hebben ten overstaan van naaste familie en enkele dierbare vrienden onze liefde voor elkaar uitgesproken en gevierd in een ceremonie. Twee cirkels overlappend in de steencirkel waren het symbool hoe wij onze relatie zien. In het midden daarvan hebben we een handfasting gedaan.

Het was een prachtige dag.
Jack & Carin

 

klavertjevier

Spreuk van de maand

De herfst laat ons zien hoe mooi het kan zijn om los te laten.

- (br)onbekend

Activiteiten in oktober

 • Meditatie Avond - donderdagavond 4 oktober 2018:
  Elke eerste donderdagavond van de maand kan je je een heerlijk uurtje terugtrekken in en met jezelf. Jack Peters omringt je met stilte en klank. 

   
 • De 4 elementen als innerlijk kompas - vrijdagavond 5 en 12 oktober 2018:
  Frank van den Dungen maakt astrologie en symboliek van de vier elementen toegankelijk en toepasbaar op je eigen situatie.

   
 • Excursion workshop - zaterdag 6 en zondag 7 oktober 2018:
  Dit 2-daags avontuur met Rolf Nuyts bevordert grondige relaxatie, diepgaande contemplatie, verhoogde intuïtie en communicatie met het hogere zelf en verwante energieën.

   
 • Ligluisterconcert van Diapason - zaterdagavond 6 oktober 2018:
  Een jaarlijks terugkerend fenomeen! Wij kijken al uit naar de komst van deze prachtige mannen met hun integere concert.

   
 • De 4 elementen als innerlijk kompas - vrijdagavond 5 en 12 oktober 2018:
  Frank van den Dungen maakt astrologie en symboliek van de vier elementen toegankelijk en toepasbaar op je eigen situatie.

   
 • Eenhoorn Wellness & Inspiratie Dag - zaterdag 13 oktober 2018:
  Edelsteencentrum Kristalijn & Triquetra organiseren een dag waarin de energie van de eenhoorn en jij centraal staan.

   
 • Bouw je eigen tankdrum - zondag 14 oktober 2018:
  Onder leiding van Marcel Peters maak je deze middag je eigen tankdrum. Met een betoverend geluid wat zeker zo mooi is (zo niet mooier!) dan de hapi’s die je in de winkel koopt voor veel geld.

   
 • Bouw je eigen ocean drum - vrijdag 19 oktober 2018:
  Déliana Spits begeleidt je deze dag in het maken van je eigen ocean drum. Omgeven en gedragen door rituelen en diepe verbinding maak je je eigen bezielde drum.

   
 • EnergySoma healing sessie - zaterdag 20 oktober 2018:
  Al meer dan 18 jaar werkt Karin Schlüter Lonegren met haar helderziende gaven om mensen te ondersteunen op hun levenspad. Je kunt deze dag op afspraak bij haar terecht voor een persoonlijke healing sessie. 

   
 • Hemelse Woorden - zaterdagmiddag 20 oktober 2018:
  Birgitte Bosch channelt Ascended Masters. Elke aanwezige ontvangt een korte persoonlijke boodschap en wordt een algemene boodschap doorgegeven.

   
 • Creatie-Tonen klankconcert  - zaterdagavond 20 oktober 2018:
  Jack Peters stelde een set 432Hz klankinstrumenten samen die je de Creatie-Tonen laat horen; een set klanken die aan de oorsprong staan van het ontstaan van de kosmos.
 

CenterSelf

Speciaal voor jou en je vriend(in):

Duo sessie klankbeleving

Ervaar samen wat klank met je doet. Deze unieke ervaring met twee op elkaar afgestemde klanktafels biedt jou de mogelijkheid om in een ontspannen sfeer je in en met klank te verbinden met je klankpartner. Tegelijkertijd kom je thuis in jezelf en je relatie met de ander. Je partner, familielied, vriend, vriendin, een dierbare verbinding

kerstcadeau voor jezelf en die dierbare ander
op zondagmiddag 23 december
door Jack Peters en Léon van Rijswijk

Vooruitblik naar november

 • Meditatie Avond - donderdagavond 1 november 2018:
  Elke eerste donderdagavond van de maand kan je je een heerlijk uurtje terugtrekken in en met jezelf. Jack Peters omringt je met stilte en klank. 

   
 • Online workshop: 99x Winter Labyrinspiratie Wandeling: start vrijdag 2 november 2018:
  In deze online workshop kun je van thuis uit kennismaken met het labyrint: je leert hoe je een labyrint kunt gebruiken, je leert hoe je een labyrint tekent en je maakt kennis met een aantal verschillende labyrintvormen. Carin Wennink neemt je mee op reis.

   
 • Bouw je eigen didgeridoo en leer 'm bespelen - zaterdag 10 november 2018:
  Met Marcel Peters maak je van eenvoudige onderdelen je eigen didgeridoo, dat prachtige instrument uit Australië. Niet alleen dat, je leert 'm ook bespelen in deze creatieve workshop.

   
 • Paul Vens & Friends klankconcert - zaterdagavond 10 november 2018:
  Paul Vens, Herman Verheijen en Leonie Wintjes maken er weer een prachtig concertavond van om je donkere novemberavond op te luisteren.

   
 • Inanna en de roep uit de onderwereld - zondagmiddag 11 november 2018:
  Prachtige samenwerking van Birgitta Oudega en Inresonantie. Laat je meevoeren in de mythe van Godin Inanna en haar reis naar de onderwereld. Onderzoek in de verdieping/workshop wat de archetypische beelden jou te vertellen hebben. De vertelling kan ook zonder deelname aan de workshop beluisterd worden. 

   
 • Hemelse Woorden - zaterdagmiddag 24 november 2018:
  Birgitte Bosch channelt Ascended Masters. Elke aanwezige ontvangt een korte persoonlijke boodschap en wordt een algemene boodschap doorgegeven.

   
 • Voetreflexmassage - dinsdagochtend 27 november 2018:
  Karin Oudshoorn is weer op de Schaapshoeve voor het geven van die fijne voetrefllexologie behandelingen. 

   
 

Labyrinspiratie

(her) Verbinden met je innerlijke kracht

ervaar eens een begeleide sessie in het labyrint
met Carin Wennink

 

We wensen je veel plezier bij een van de activiteiten!

Heb je vragen of mis je een workshop? Heb je tips of feedback? Neem alsjeblieft contact met ons op! Zo kunnen we op jullie wensen blijven afstemmen.

Ken je mensen in je omgeving die ook interesse hebben in een workshop of cursus? We zouden het fijn vinden als je hen deze nieuwsbrief doorstuurt. Dank je wel!

Hartelijke groet,
de Schaapshoeve,
centrum voor persoonlijke groei en welzijn
Jack Peters & Carin Wennink