Klankschaal smeden (vol)

Praktische informatie
 • Wanneer: (vol)
  – vrijdagmiddag 9, zaterdag 10 en zondag 11 oktober 2020
 • Tijd:
  – vrijdagmiddag start om 14:00 uur
  – zaterdag en zondag van 09:30 tot 17:00 uur
  – welkom een half uur voor aanvang
 • Bijdrage: €350,00
  Inclusief koffie/thee/water en een biologisch/vegetarische soep voor de lunch. Neem verder je eigen lunch mee.
 • Materiaalkosten: afhankelijk van de grootte van de klankschaal tussen €7 en €25
 • Overnachting: is niet inbegrepen, kijk hier voor meer informatie
 • Groepsgrootte: minimaal 6, maximaal 14 cursisten
 • Informatie / aanmelden:
  Voor informatie en aanmelden kan je terecht bij Jack Peters via aanmelden@deschaapshoeve.nl.

Klankschaal smeden

Klankinstrumenten maken zoals de Tibetanen het deden, eerst meditatie en vervolgens na het zetten van een intentie waar je de schaal voor gaat gebruiken, ga je aan de slag. Je eerste klankschaal is voor jezelf, je eigen heling, je eigen klank.

Een meditatief en kunstzinnig proces. Altijd een blessing, een zegening.

Wereld van de klank

Om een goed klankinstrument te maken, verbinden we ons met de wereld van de klank via meditatie. Het drijven (het smeden van de schaal) is een meditatief, ambachtelijk en kunstzinnig proces.  We gaan ervaren hoe de Tibetaanse schalen werden vervaardigd. Ton krijgt de informatie over klankschalen via inspiratie door, Ton is vele levens klank-smid geweest in Tibet.

Het werk hoeft beslist niet zwaar te zijn en is ook goed te doen voor mensen die wat problemen hebben met hun schouder of elleboog. Het gaat om ritme en de zwaarte van de hamer zijn werk te laten doen.

Wij nemen je mee in de wereld van de klank  Aan de hand van voorbeelden en belevenissen laten we intens de klank voelen en wat het is met al zijn wetmatigheden.

De klanken die ontstaan brengen ons terug naar de stilte van de ziel. Je eerste instrument zal een lijf schaal zijn voor eigen gebruik. Bij een volgende workshop kan je een therapeutische schaal, staven, triangel, cymbaaltjes, buis gong of gong gaan maken.

Aansluiten op het klankveld

De klankschaal wordt ingewijd en aangesloten op het klankveld ( dimensie) voor deze tijd. Klank is de basis voor creatie en hoe je het bespeelt is heel belangrijk en daar zal aandacht aan worden besteed.

Leren luisteren naar de klanken, de energie en de stilte zal ons bewust maken van de natuur met al zijn facetten en ons dieper in contact brengen met onze ziel. 

Werken op de Schaapshoeve

Centrum de Schaapshoeve is gelegen in het buitengebied van Langenboom in de prachtige Brabantse Peel. Op het terrein liggen een labyrint, een steencirkel en een levensboom, waar je kunt aarden, mediteren, verbinden. ​ 

Klankschaal lezen en klankconcert

Los van het werken aan je klankschaal kun je in dit weekend twee bijzondere avonden met Ton en Carolina bijwonen. Op vrijdagavond worden klankschalen gelezen en op zaterdagavond kun je geniten van een prachtig klankconcert. Kijk op de betreffende pagina’s voor meer informatie.

Over Ton Akkermans

Stichting Odebaer is een samenwerking van krachten en kwaliteiten van Carolina Schomper en Ton Akkermans. Hierin streven zij ernaar zichzelf en de medemens samen de gelegenheid te bieden zich te kunnen ontwikkelen tot een volwaardig spirituele aardebewoner.

Ton Akkermans is healer, coach & restauratie koperslager en smid.
Carolina Schomper is balletdocente, danstherapeut en sensi-therapeut.

Beiden zijn energiewerkers en doen energiewerk voor de aarde.
Samen hebben ze zich ontwikkeld in de wereld van de klank en geven klankworkshops.

Meer informatie en achtergronden vind je op hun website www.klankcreatie.nl