De Schaapscourant - januari 2021

Beste lezers en lezeressen,

Van harte wensen we jullie een heel mooi en rijk 2021. Moge je dagen gevuld zijn met mooie momenten, fijne ontmoetingen en een luide lach.

Wij openen dit jaar met nieuws. Alles is in beweging en niets is zeker in het leven. Dit geldt ook voor ons en de Schaapshoeve. Het was een bizar jaar voor iedereen. Corona heeft ons allemaal uitgenodigd creatief te zijn. We creëerden op de Schaapshoeve privé-concerten en privé-workshops. We zijn zichtbaarder geworden voor online coachingsgesprekken en wandelconsulten. Helaas kregen we echter nog een klap te verduren. Onze verhuurder heeft onverwachts per direct de huur opgezegd. Zoals het er nu voor staat, zullen we eind mei 2021 onze prachtige plek aan de Schaapsdijkweg 20a moeten verlaten.

Vol vertrouwen gaan wij uiteraard verder met de volgende fase voor de Schaapshoeve. We gaan ervoor om op een nieuwe plek met de Schaapshoeve weer een mooie bedding te bieden voor ontmoetingen waar je blij van wordt, die inspireren en die kracht geven. Een plek waar je jezelf kunt zijn en waar je anderen en jezelf kunt ontmoeten. We zijn op zoek naar een nieuwe plek voor het centrum, het labyrint en de steencirkel. De energie en de intentie verhuizen met ons mee, en we hopen jullie ook. Of dit allemaal gaat lukken voor 1 juni weten we nog niet, maar daar gaan we wel voor.

We kunnen je hulp goed gebruiken. Weet je een plek waar de Schaapshoeve kan komen wonen? Ben je of ken je iemand die zou willen investeren in dit project vol zingeving en verbinding? Ben je of ken je iemand die in een samenwerking wil opbouwen? Zoek je in het eerste kwartaal nog een unieke prachtplek voor het geven van jouw workshop of een lezing? Kun je helpen inpakken, opruimen, schoonmaken, verhuizen? Laat het ons weten. We zijn enorm dankbaar voor je hulp, in welke vorm dan ook.

Tot en met april 2021 gaan we gewoon door met jullie een prachtige lijst met activiteiten aan te bieden. We hopen uiteraard ook dat de wereld zoals die nu is, dat ook toe gaat laten. Wij kijken ernaar uit om in december met jullie terug te kijken op een succesvolle verhuizing naar een nieuwe Schaapshoeve, centrum voor persoonlijke groei en welzijn waar we als vanouds samenzijn.
 
Met liefde, licht en wijsheid
een groet vanuit ons hart,
Jack & Carin

Onderwerpen in deze nieuwsbrief

 • Spotlight
 • Wist je dat…
 • Spreuk van de maand
 • Activiteiten in januari
 • Vooruitblik naar 2021

In the spotlight:
Online trainingen

Begin februari starten de boeiende online trainingen van de hand van Carin, met de natuur en de kosmos als je leermeesters. Van thuis uit bezig zijn met je ontwikkeling, in je eigen omgeving, in je eigen tempo. Er zijn drie onderwerpen waaruit je kunt kiezen:

Op stap met Moeder Aarde
De natuur doet het je elk jaar voor: het eeuwige proces van groei, verval en nieuwe groei. Acht inheemse godinnen nemen je mee in dit creatieproces van zaaien, ontkiemen, rijpen, oogsten en vieren. Je ontdekt hoe jij met jouw creatieprocessen omgaat en doet er nieuwe inspiratie over op.

Op stap met de bomen I en II
Deze inheemse bomen nodigen je uit hun kwaliteiten eens bij jezelf te onderzoeken. Je leert jezelf beter kennen met bijzondere gewone bomen als je gids. De training toont je kenmerken en symboliek van de bomen, waardoor geen boswandeling meer hetzelfde zal zijn.

Nieuw in 2021 is de tweede reeks, met acht nieuwe inheemse bomen als je gids. Je kiest zelf met welke reeks bomen je werkt.

Pas op de plaats
Deze praktische training tussen Aarde en Hemel leert je over verschillende natuurverschijnselen om je heen en boven je. Van je lichaam tot het heelal, van je achtertuin tot de Melkweg. Je weer onderdeel voelen van de natuur en je weer verbonden weten met het heelal.

Elke training kost €72 voor een heel jaar en start elk jaar op 1 februari. Meer informatie vind je op de Cawen website.

Wist je dat…

…de privé-workshops en privé-concerten nog doorgaan? Hou het in gedachten als je met een klein, vertrouwd groepje weer eens iets wilt ervaren.

…Jack supergave nieuwe workshops ontwikkeld heeft? Je kunt vanaf nu komen boogschieten! Met verschillende bogen en stijlen vind je altijd wel een stijl die bij je past. De workshops draaien om verstilling, focus en doelgerichtheid. En er mag ook zeker bij gelachen worden!

…je van harte welkom bent voor een inspiratiegesprek, coaching sessie of trainingsmoment? Zowel bij Jack als bij Carin kun je terecht online, of voor een persoonlijk consult in een ruimte. Kijk op deze pagina voor meer informatie over Carin en Jack en jouw mogelijkheden bij hen.

 

Spreuk van de maand

Vertrouw op de magie van een nieuw begin.

– (br)onbekend

Activiteiten in januari

 • 432Hz concert Creatie Tonen – zaterdagavond 9 januari 2021:
  Intenties, creaties, manifestaties. Ontvang ze, deel ze, zet ze in de wereld. Laat ze maar komen met het mooie CreatieTonen concert van Jack Peters. 
 • Familie-opstellingen avond – donderdagavond 14 januari 2021:
  Elke tweede en vierde donderdag van de maand kun je terecht voor een bijzondere familie-opstellingen avond. 
 • Kristalworkshop – zondagmiddag 17 januari 2021:
  Andy van de Poel neemt je mee op een interactieve expeditie naar het hart van jou met kristallen als rode draad. 
 • Kracht van de adem – zondagmiddag 24 januari 2021:
  Ademcoach Patricia van Kessel neemt je mee om je dieper te verbinden met je adem. Zorgen voor je gezondheid met de kracht van je adem. 
 • Avondwandeling in labyrint en/of steencirkel – woensdagavond 27 januari 2021:
  Met volle maan een wandeling in het labyrint of even zijn in de steencirkel. Deze avond: Volle IJsmaan. Met Carin Wennink. 
 • Familie-opstellingen avond – donderdagavond 28 januari 2021:
  Elke tweede en vierde donderdag van de maand kun je terecht voor een bijzondere familie-opstellingen avond.

Vooruitblik naar februari & maart

 • Cawen online trainingen – starten 1 februari 2021:
  Deze online trainingen ontwikkeld door Carin Wennink nemen je mee naar de natuur en jouw natuur. Kies uit Op stap met Moeder Aarde, Op stap met de bomen en Pas op de plaats. 
 • Bomen met het bos – woensdagochtend 3 februari 2021:
  Het bos leren kennen met de blik van een bomensjamaan. Carin Wennink deelt de wijsheid en verhalen over bomen en dryaden uit de traditie van Dusty Miller. Deze keer: kijken met imbolc. 
 • Meditatie-avond – vrijdagavond 5 februari 2021:
  Samen in stilte, samen in klank. Met Jack Peters, op donatiebasis. 
 • Familie-opstellingen avond – donderdagavond 11 februari 2021:
  Elke tweede en vierde donderdag van de maand kun je terecht voor een bijzondere familie-opstellingen avond. 
 • 432Hz concert Balans & Harmonie – vrijdagavond 12 februari 2021:
  Een klankavond om te genieten, te ontspannen, om op te laden. Met klankmeester Jack Peters. 
 • Kracht van de adem – zondagmiddag 14 februari 2021:
  Ademcoach Patricia van Kessel neemt je mee om je dieper te verbinden met je adem. Zorgen voor je gezondheid met de kracht van je adem. 
 • Duo klankbeleving – vrijdag 19 februari 2021:
  Deze dag zijn ze weer samen: klankmeesters Léon van Rijswijk en Jack Peters om jou én je dierbare te ontvangen op hun klanktafels voor zo’n unieke duo klankbehandeling. Op afspraak. 
 • Preventie en jezelf helen met de Tibetaanse klankschaal – zaterdag 20 februari 2021:
  Letterlijk aan de slag met je gezondheid. Jack Peters verdiept en verbreedt je kennis over de klankschaal en leert je verrijkende technieken om het als helend instrument te gebruiken. 
 • Familie-opstellingen avond – donderdagavond 25 februari 2021:
  Elke tweede en vierde donderdag van de maand kun je terecht voor een bijzondere familie-opstellingen avond. 
 • Avondwandeling in labyrint en/of steencirkel – zaterdagavond 27 februari 2021:
  Met volle maan een wandeling in het labyrint of even zijn in de steencirkel. Deze avond: Volle Sneeuwmaan. Met Carin Wennink. 
 • Klank-Creatie workshop – zondag 28 februari 2021:
  Zelf spelen en aan de slag met de instrumenten van Jack zijn klankkamer. En natuurlijk geeft Jack je handreikingen als je wilt!
 • Meditatie-avond – vrijdagavond 5 maart 2021:
  Samen in stilte, samen in klank. Met Jack Peters, op donatiebasis. 
 • Kracht van de adem – zondagmiddag 7 maart 2021:
  Ademcoach Patricia van Kessel neemt je mee om je dieper te verbinden met je adem. Zorgen voor je gezondheid met de kracht van je adem. 
 • Familie-opstellingen avond – donderdagavond 11 maart 2021:
  Elke tweede en vierde donderdag van de maand kun je terecht voor een bijzondere familie-opstellingen avond. 
 • In je kracht staan – vrij 12, za 13 en zo 14 maart 2021:
  Driedaagse retreat, stilte en ruimte in jezelf vinden. Onder de deskundige en hartelijke begeleiding van Chantal van de Louw en Els van Os. 
 • Bomen met het bos – woensdagochtend 17 maart 2021:
  Het bos leren kennen met de blik van een bomensjamaan. Carin Wennink deelt de wijsheid en verhalen over bomen en dryaden uit de traditie van Dusty Miller. Deze keer: kijken met het lentepunt. 
 • Liederen en klankschalen concert – zaterdagavond 20 maart 2021:
  Paul Vens en friends. Laat je omhullen door de hartelijke, zachte kracht van zijn muziek. 
 • Familie-opstellingen avond – donderdagavond 25 maart 2021:
  Elke tweede en vierde donderdag van de maand kun je terecht voor een bijzondere familie-opstellingen avond. 
 • Avondwandeling in labyrint en/of steencirkel – zaterdagavond 27 maart 2021:
  Met volle maan een wandeling in het labyrint of even zijn in de steencirkel. Deze avond: Volle Eimaan + Earth Hour. Met Carin Wennink.

We wensen je veel plezier bij een van de activiteiten. Heb je vragen of mis je een workshop? Heb je tips of feedback? Neem alsjeblieft contact met ons op! Zo kunnen we op jullie wensen blijven afstemmen.

Ken je mensen in je omgeving die ook interesse hebben in een workshop of cursus? We zouden het fijn vinden als je hen deze nieuwsbrief doorstuurt. Dank je wel!

Hartelijke groet,
de Schaapshoeve,
centrum voor persoonlijke groei en welzijn
Jack Peters & Carin Wennink