De Schaapscourant - januari 2023

 

Beste lezers en lezeressen,

Vanaf de nieuwe plek van de Schaapshoeve wensen we jullie een mooi nieuw jaar. Dat het maar gevuld mag worden met momenten zoals je ze het liefst hebt, met een basis van liefde, gezondheid en vreugde.

Dank aan de mensen die aan onze oproep gehoor gegeven hebben. Fijn om jullie activiteiten aan de agenda toe te voegen! Heb jij ook interesse om jouw werk te delen vanaf de Schaapshoeve? Neem contact met ons op en maak een afspraak om onze fijne plek van dichtbij te ervaren.

Deze maand weer een actieve lijst met workshops en concerten, om te inspireren, ontspannen, ervaren, groeien. Weet je welkom op de Schaapshoeve.

Hartelijke groet,
Jack & Carin

Onderwerpen in deze nieuwsbrief

 • Spreuk van de maand
 • In the spotlight
 • Activiteiten januari & februari
 • Vooruitblik 2023
 • CenterSelf & Cawen, de praktijken van Jack & Carin

Spreuk van de maand

“Droom groots.
Start klein.
Maar bovenal: start.

– Simon Sinek

In the spotlight

Ga dit jaar eens extra naar buiten:
met Cawen online natuurtrainingen

Carin heeft prachtige ditigale natuurtrainingen ontwikkeld, speciaal om je op een leuke manier mee naar buiten te nemen. Naar buiten is goed voor je gezondheid, voor zowel lichaam als geest. Ontspan, laad je op en laat je inspireren met de natuur en de kosmos als je leermeesters. Open je blik door zo’n Cawen natuurtraining en geniet bij je volgende wandelingen in de natuur nog meer dan je al deed.

Gedurende een jaar ontvang je negen keer een bijzondere oproep om de natuur om je heen te ontdekken. Tegelijkertijd kun je je eigen natuur beter leren kennen. Deze online natuurtrainingen geven je de mogelijkheid van thuis uit, in je eigen omgeving en in je eigen tempo eens extra naar buiten te gaan.

Op stap met de bomen – Op stap met Moeder Aarde – Pas op de plaats

Je kunt kiezen uit drie thema’s. Je kunt op stap met inheemse bomen, die je uitnodigen hun kwaliteiten eens bij jezelf te onderzoeken. Je leert jezelf beter kennen met bijzondere gewone bomen als je gids. Acht inheemse godinnen nemen je mee in het creatieproces van zaaien, ontkiemen, rijpen, oogsten en vieren. Tenslotte is er de praktische training tussen Aarde en Hemel waar je leert over verschillende natuurverschijnselen om je heen en boven je. Van je lichaam tot het heelal, van je achtertuin tot de Melkweg.

Een drietal reacties van deelnemers:

“Met alle informatie en fijne opdrachten om nog bewuster in het leven te staan ben ik Carin dankbaar dat zij deze training verzorgt. Het heeft mij ook verder geholpen met het vinden van mijzelf en de zin van dit leven.”

“Ik kan uit de grond van mijn hart zeggen, dat ik het een prachtige cursus vindt die diepe lagen kent. […] Ik voel dat ik ook na deze cursus verder uitgedaagd wordt om verder te ontdekken, verbinden, verwonderen. De tekst is voor mij heel uitnodigend en inspirerend. Dankbaar met zoveel uitleg en wijze lessen. Ik kan deze cursus dan ook iedereen aanraden, op de weg naar verdere bewustwording.”

“In deze training krijg je de kans om stil te staan en je hart te openen voor wat er is. Zowel de bomenkenner als de niet bomenkenner worden aangesproken door de wijze woorden van Carin en de manier waarop deze cursus is opgebouwd. Een aanrader.”


De volledige en andere reacties vind je hier.

Praktische informatie

Elke training kost €99 voor een heel jaar. Je ontvangt de negen modules verspreid over een jaar. De kosten zijn inclusief syllabus met uitgebreide informatie en werkwijzen. Alle natuurtrainingen starten op 1 februari 2023.

Lees er hier meer over of meld je meteen aan.

Mini-spots

vrijdag 13 januari

zaterdag 14 januari

zaterdag 21 januari

Activiteiten

Januari

 • Een Ander Gesprek – dinsdagavond 3 januari 2023:
  Deze maandelijkse avond is bedoeld om vrij van gedachten te wisselen. Deelname op donatiebasis.

 • Leuke tip:
  Midwinter zonnewende / nieuwjaars viering
  Wegens het slechte weer ging het op 20 december niet door. Vandaar nu dit nieuwjaarsmoment op donderdagavond 5 januari. Met kampvuurtje in de steencirkel, in het labyrint of met een labyrintbord op je schoot. Met Carin & Jack.

 • Maan moment – zondagavond 8 januari 2023:
  Een moment om je te verbinden met de maan, in de steencirkel of met een houten labyrintbord. Deze keer: de eerste maan na de zonnewende, de volle maan van de langste nacht. Met Carin Wennink.

 • Alle tai chi lessen starten weer vanaf maandag 9 januari 2023.

 • Zhan Zhuang Qigong training – woensdagochtend 11 januari 2023:
  Vanaf vandaag elke woensdagochtend fijn en vroeg zhan zhuang in de steencirkel. Kom jij ook weer staan? Met Jack Peters.

 • In het bos van donker – vrijdagavond 13 januari 2023:
  Een avontuurlijke ontdekkingsreis in het donker, voor deelnemers van 9 tot 99 jaar. Met Hanny den Boer en Carin Wennink.

 • Concert Paul Vens & Herman Verheijen – zaterdagavond 14 januari 2023:
  Een klein, intiem concert om de nieuwe plek van de Schaapshoeve te vieren. Met hun mooiste nummers, gekozen door Paul en Herman.

 • Klankconcert ‘Resonant’ – zaterdagavond 21 januari 2023:
  Resonantie horen en voelen in dit 432Hz lig-concert. Met Jack Peters.

 • Klank-Creatie workshop – zaterdag 28 januari 2023:
  Unieke dag om zelf met de verschillende klankinstrumenten te spelen, te ontdekken, te oefenen, te ervaren. Met Jack Peters.

Februari

 • Cawen online natuurtrainingen – starten woensdag 1 februari 2023:
  Naar buiten met deze digitale natuurtrainingen; op pad met bomen, hemel en aarde of godinnen van eigen bodem. Met Carin Wennink. Zie ook de spotlight van deze nieuwsbrief.

 • Bomen met het bos – woensdagochtend 1 februari 2023:
  Boswandeling en kijken naar het bos met verhalen uit de traditie van Dusty Miller 13th en andere leermeesters uit het bos. Dit keer: wakker worden met imbolc.

 • Helen met de Tibetaanse klankschaal – zaterdag 4 februari 2023:
  Heb jij het idee dat er maar twee manieren zijn om een klankschaal te bespelen? Er zijn er namelijk nog veel meer, met elk een eigen kracht en kwaliteit. Zo verbind je je met de helende trilling. Jack Peters legt het je uit tijdens mooie deze workshop.

 • Maan moment – zondagavond 5 februari 2023:
  Een moment om je te verbinden met de maan, in de steencirkel of met een houten labyrintbord. Deze keer: de volle jachtmaan. Met Carin Wennink.

 • Een Ander Gesprek – dinsdagavond 7 februari 2023:
  Nieuw op de Schaapshoeve!
  Heb je zin in eens een ander gesprek? Een gesprek dat je geest voedt, waar je ziel zich kan laven, waar je je hart kunt ophalen? Deze maandelijkse avond is bedoeld om van gedachten te wisselen over dat wat je bezighoudt. Deelname op donatiebasis.

 • 432Hz Klankconcert ‘Harmonie’ – zaterdagavond 25 februari 2023:
  Harmonie horen en voelen in dit 432Hz lig-concert. Met Jack Peters.

In 2023 onder andere

 • Helen met Tibetaanse klankschaal 2 – zaterdag 4 maart 2023
  Voor de gevorderde klankwerker en diegene die de eerste workshop al gedaan hebben deze verdiepende workshop werken met klankschalen.

 • Open middag boogschieten – zondagmiddag 5 maart 2023:
  Om eens uitgebreid kennis te maken met boogschieten: de filosofie van het boogschieten, verschillende bogen en technieken, demonstratie en zelf ervaren. Met Jack Peters. Vrije toegang.

 • ((Gong)) workshop – vrijdag 17 maart 2023:
  Een dag in de wereld van de gong. Ontdek dit gevoelige en dynamieke instrument onder de bezielende begeleiding van Jack Peters.

 • Reconsecration of the womb ceremony – vrijdag 24 maart 2023:
  Deze creatie-kracht-dag is voor jou als je op zoek bent naar een praktische helingsdag om het oude los te laten en het nieuwe te bekrachtigen. Met Hanny den Boer en Carin Wennink.

 • Vuur, Aarde, Lucht & Water – zondagmiddag 26 maart 2023:
  Lezing van Frank van den Dungen, met een boeiende wegwijs in de vier elementen en een deel gewijd aan de (uw) geboortehoroscoop.

 • Wichelroedelopen – vrijdag 21 april 2023:
  Praktisch aan de slag met wichelen. Wiel Moest neemt je mee het bos in met leuke oefeningen om te leren wichelen.

 • Het boogschiet seizoen gaat van start!
  Op vrijdag 31 maart start het boogschiet seizoen met een mooie workshop Koreaans boogschieten, met als basis het traditionele boogschieten. Met Jack Peters. En kijk zeker even op de pagina voor de data van de workshops Zen boogschieten en Japans traditoneel boogschieten.

 • Bomendag – zondag 4 juni 2023:
  Ontdek bomen op een nieuwe manier. Werk met de energie van bomen op de oosterse en de westerse wijze. Met Jack Peters en Carin Wennink.

 • Stenendag – zondag 2 juli 2023:
  Ontdek de stenen van de Schaapshoeve steencirkel en ervaar wat ze voor je betekenen. Met Jack Peters en Carin Wennink.

 • Tai chi week in Oostenrijk – za 19 t/m za 26 augustus 2023:
  De ultieme kuur voor lichaam en geest: tai chi in de Oostenrijkse Alpen. Jack Peters neemt je mee. Bekijk het filmpje van deze reis!

 • The Way of the Labyrinth – zaterdag 16 september 2023:
  Een verrijkende en verdiepende workshop in en om het labyrint. Tony Christie komt uit Ierland om je door het labyrint te leiden.

Mogelijkheden bij Jack & Carin

Jack & CenterSelf

Wat hebben klank, tai chi en boogschieten met elkaar te maken? Als je er even over nadenkt, dan zie je dat het drie onderwerpen zijn die te maken hebben met innerlijke en uiterlijke resonantie. Om te ervaren, te voelen, je aan over te geven. Kijk op de website of meld je aan voor de CenterSelf nieuwsbrief. Dan blijf je op de hoogte.

Carin & Cawen / Labyrinspiratie

Soms zit je met een vraagstuk en dan is het fijn als iemand je helpt herinneren aan kracht en vreugde die je van nature hebt. Een aanmoediger, wegwijzer of blikopener, zoals Carin graag voor je doet in haar werk als drempelhoedster met de natuur en het labyrint. Kijk op de website of meld je aan voor de Cawen inspireert nieuwsbrief. Dan blijf je op de hoogte.

We wensen je veel plezier bij een van de activiteiten. Heb je vragen of mis je een workshop? Heb je tips of feedback? Neem alsjeblieft contact met ons op! Zo kunnen we op jullie wensen blijven afstemmen.

Ken je mensen in je omgeving die ook interesse hebben in een workshop of cursus? We zouden het fijn vinden als je hen deze nieuwsbrief doorstuurt. Dank je wel!

Hartelijke groet,
de Schaapshoeve,
centrum voor persoonlijke groei en welzijn
Jack Peters & Carin Wennink

De Schaapshoeve
centrum voor persoonlijke groei en welzijn
Schaapsdijkweg 15, 5453 SE in Langenboom

(kijk op de website voor de juiste locatie en parkeeradvies)