De Schaapscourant - februari 2021

Beste lezers en lezeressen,

Helemaal overdonderd voelen we ons. Dank jullie allemaal vanuit ons hart voor alle liefdevolle, aanmoedigende en hartelijke berichten die we van jullie hebben mogen ontvangen nadat we vertelden dat we met de Schaapshoeve moeten verhuizen. We voelen ons gedragen door jullie liefde en vriendschap.
 
We hebben ook veel tips en verbindingen doorgekregen, waar we hard mee bezig zijn om te onderzoeken en op te volgen. Vanwege familieomstandigheden willen we graag weer een plek in Noordoost-Brabant vinden, wat wellicht de mogelijkheden wat beperkt maar ook daar hebben we al verschillende prachtige gesprekken gevoerd. Dat onze nieuwe plek gaat komen, daar zijn we van overtuigd!
 
Vooralsnog blijft het fijn als je je oor te luister blijft leggen voor een plek waar de Schaapshoeve kan komen wonen. Wellicht ben je of ken je iemand die zou willen investeren in dit project vol zingeving en verbinding of iemand die in een kruisbestuivende samenwerking een centrum wil opbouwen. We zijn dankbaar voor je meedenken.
 
 
Winterslaap

Heel graag hadden we jullie tot het uiterste eind op de Schaapsdijkweg willen ontvangen. Helaas hebben we door de aanhoudende coronamaatregelen van de overheid moeten besluiten om de Schaapshoeve eerder te sluiten. Zonder activiteiten missen we uiteraard inkomsten en we hebben besloten om de Schaapshoeve in een soort winterslaap te laten gaan.
 
Dat betekent concreet dat we de huur opgezegd hebben en per 1 maart niet meer aan de Schaapsdijkweg zullen zitten. De huisraad wordt opgeslagen, tot we een nieuwe plek hebben waar we een nieuwe start kunnen maken met de volgende fase van het centrum.
 
In de tussentijd echter, hebben we een geschikte locatie gevonden van waaruit we enkele activiteiten door kunnen laten gaan. Zo kunnen we elkaar – ookal is het winterslaap voor de Schaapshoeve als centrum – toch blijven ontmoeten. Dat vinden we belangrijk. In de activiteitenlijst kun je zien welke activiteiten doorgaan. Bij je aanmelding ontvang je het adres waar je voor de workshop welkom bent, in het gebied waar we nu ook gevestigd zijn.
 
 
Hulp voor inpakken, opruimen, schoonmaken
 
We hebben inmiddels een fijne lijst met mensen die aangeboden hebben te willen helpen met inpakken, opruimen, schoonmaken, verhuizen. Dit zal vooral in de laatste week of laatste twee weken van februari zijn. We zijn erg dankbaar voor je hulp en we nemen graag contact met je op zodra de planning rond is. Mocht je ook mee willen helpen, horen we dat graag.
 
 
Woonruimte gezocht
 
Doordat we drie maanden eerder sluiten, zoekt Jack nu ook opeens met versnelde haast een woonruimte voor zichzelf en natuurlijk Rico, de Schaapshoevehond. We hebben al een en ander onderzocht, maar het zou geweldig zijn als iemand ons kan verbinden met een studio’tje, appartementje of tiny house waar Jack zou kunnen wonen. We horen het graag van je. Dank je wel alvast voor je hulp.
 
 
Met liefde en dankbaarheid,
een groet vanuit ons hart,
Jack & Carin

Onderwerpen in deze nieuwsbrief

 • Spreuk van de maand
 • Activiteiten
 • Persoonlijke ontmoetingen
 • Online mogelijkheden

Spreuk van de maand

Het geheim van verandering is je energie niet te richten op vechten tegen het oude, maar je energie te richten op het opbouwen van het nieuwe.

– toegeschreven aan Socrates

Activiteiten februari en maart

Graag houden we de Schaapshoeve zo veel mogelijk open voor ontmoetingen, delen en samenkomen. Ookal is dat dan helaas niet meer op de ons allen vertrouwde en bekende plek. Hou de website in de gaten voor nieuwe activiteiten en actuele gegevens. Twijfel je: bel of mail ons gerust voor de laatste informatie.

 • Bomen met het bos – woensdagochtend 10 februari 2021:
  Het bos leren kennen met de blik van een bomensjamaan. Carin Wennink deelt de wijsheid en verhalen over bomen en dryaden uit de traditie van Dusty Miller. Deze keer: kijken met imbolc.

 • Kracht van de adem – zondagmiddag 21 februari 2021:
  Ademcoach Patricia van Kessel neemt je mee om je dieper te verbinden met je adem. Zorgen voor je gezondheid met de kracht van je adem.

 • Kristal workshop – zondagmiddag 21 februari 2021:
  Andy van de Poel neemt je mee op een interactieve expeditie naar het hart van jou met kristallen als rode draad.

 • Duo klankbeleving – vrijdag 5 maart 2021:
  Léon van Rijswijk en Jack Peters zetten hun bijzondere klanktafels weer naast elkaar om jou en een dierbare tegelijkertijd een mooie klankbeleving te geven. Op afspraak.

 • Kracht van de adem – zondagmiddag 7 maart 2021:
  Ademcoach Patricia van Kessel neemt je mee om je dieper te verbinden met je adem. Zorgen voor je gezondheid met de kracht van je adem.

 • Bomen met het bos – woensdagochtend 17 maart 2021:
  Het bos leren kennen met de blik van een bomensjamaan. Carin Wennink deelt de wijsheid en verhalen over bomen en dryaden uit de traditie van Dusty Miller. Deze keer: kijken met het lentepunt.

 • Liederen en klankschalen concert – zaterdagavond 20 maart 2021:
  Paul Vens en friends. Laat je omhullen door de hartelijke, zachte kracht van zijn muziek. Onder voorbehoud.

Persoonlijke ontmoetingen

 • Je bent van harte welkom bij Jack voor een op een klanksessies of coachingsgesprekken. Kijk op CenterSelf.nl voor meer informatie.

 • Je bent van harte welkom bij Carin voor een wandelconsult, een sessie met het labyrint of een traditioneel coachingsgesprek. Kijk op haar website www.Cawen.nl voor meer informatie.

Online mogelijkheden

Begin februari zijn de boeiende online trainingen van de hand van Carin, met de natuur en de kosmos als je leermeesters, gestart. Van thuis uit bezig zijn met je ontwikkeling, in je eigen omgeving, in je eigen tempo. Er zijn drie onderwerpen waaruit je kunt kiezen:

Op stap met Moeder Aarde
De natuur doet het je elk jaar voor: het eeuwige proces van groei, verval en nieuwe groei. Acht inheemse godinnen nemen je mee in dit creatieproces van zaaien, ontkiemen, rijpen, oogsten en vieren. Je ontdekt hoe jij met jouw creatieprocessen omgaat en doet er nieuwe inspiratie over op.
 
Op stap met de bomen I en II
Deze inheemse bomen nodigen je uit hun kwaliteiten eens bij jezelf te onderzoeken. Je leert jezelf beter kennen met bijzondere gewone bomen als je gids. De training toont je kenmerken en symboliek van de bomen, waardoor geen boswandeling meer hetzelfde zal zijn.

Nieuw in 2021 is de tweede reeks, met acht nieuwe inheemse bomen als je gids. Je kiest zelf met welke reeks bomen je werkt.
 
Pas op de plaats
Deze praktische training tussen Aarde en Hemel leert je over verschillende natuurverschijnselen om je heen en boven je. Van je lichaam tot het heelal, van je achtertuin tot de Melkweg. Je weer onderdeel voelen van de natuur en je weer verbonden weten met het heelal.

Elke training kost €72 voor een heel jaar en start elk jaar op 1 februari. Je kunt nog instromen. Meer informatie vind je op de Cawen website

 • Ook online ben je van harte welkom bij Jack voor coachingsgesprekken of een moment om even over je situatie te sparren. Kijk op CenterSelf.nl voor meer informatie.

 • Ook online ben je van harte welkom bij Carin voor een sessie met het labyrint (dat kan!) of een traditioneel coachingsgesprek. Kijk op haar website www.Cawen.nl voor meer informatie.

 

Hartelijke groet,
de Schaapshoeve,
centrum voor persoonlijke groei en welzijn
Jack Peters & Carin Wennink