De Schaapscourant

bijlage april 2017

CenterSelf KlankBeleving & ResonantieTherapie

Alles resoneert, dus jij ook
Jij bent een instrument in de symfonie van het universum
Speel mee en luister

“Opgroeiende in een boeren Brabants gezin was er vanaf mijn jeugd al muziek in mijn leven. Mijn vader was heel muzikaal en haalde uit elk instrument wat je hem gaf wel muziek. Dat heb ik van hem, geef me even de tijd en bijna om het even welk instrument, ik haal er wel muziek uit. Piano en gitaar waren mijn eerste echte instrumenten die ik leerde bespelen, en nog wat later wijdde ik me helemaal aan de gitaar. Voornamelijk als auto-didact, en van tijd tot tijd nam ik les.

Het is ongeveer vijf jaar geleden dat ik geraakt werd door klank. ‘Muziek is toch ook klank’, hoor ik je nu zeggen, en dat klopt uiteraard, maar in klankwerk gaat het om de resonantie en wat dit doet en niet om mooie melodietjes, teksten en akkoorden. Klank en resonantie doe je met een ander soort instrument. Dus de gitaar en de piano werden ingeruild voor klankbuizen, klankschalen, gongen en andere resonantiebronnen.

Resonantie is hier de kern. De klank hoort te resoneren met jou. Dus heel mijn kennis van akkoorden, harmonieleer en toonladders heb ik ingezet om op een harmonieuze manier te resoneren. Daarmee ontdekte ik ook dat op deze manier van werken met resonantie de westerse A=440Hz stemming op een andere manier met mij resoneerde. Ik leerde dat de zogenaamde 432 gestemde instrumenten mij op een dieper niveau raakte en op een andere manier met mij resoneerde.

In deze zoek- en ontdekkingstocht ben ik gaan ervaren dat instrumenten die afgestemd zijn op deze natuurlijke en kosmisch trilling voor een diepe ontspanning zorgen en ook op een diep lichamelijk en energetisch niveau helend werken.”

Het stemmen van muziekinstrumenten

Sommige instrumenten, zoals blaas- of snaarinstrumenten, kunnen meerdere klanken of tonen maken. Die opeenvolging van tonen, een toonladder, moet natuurlijk wel bij elkaar passen. Het instrument wordt zó gestemd, dat alle tonen bij elkaar harmonisch klinken.Dat stemmen gebeurt vanuit een algemene westerse basisafspraak, namelijk: A=440Hz. Geluid kun je meten: in golven per seconde. Deze frequentie wordt weergegeven in Hertz (Hz). Als je toon A speelt in de vierde octaaf en je meet de frequentie, zou dat 440Hz moeten zijn. De andere tonen van het instrument worden dusdanig gestemd dat ze goed klinken met die basistoon A=440Hz.

Wat is het verhaal achter 440 en 432Hz?

Voor 1955 werden in het westen instrumenten vaker op verschillende frequenties gestemd. Er was geen standaard en er werd gespeeld naar de instructies van de componist van het muziekstuk. In 1955 werd afgesproken dat instrumenten gestemd zouden worden op A=440Hz. Als je wilt weten door wie, waarom en hoe dit in zijn werk is gegaan, kun je op internet veel informatie vinden.

Als je de frequenties meet van instrumenten die gemaakt en gestemd zijn op het gehoor, zoals Tibetaanse klankschalen, Australische didgeridoos of Native American fluiten, blijkt dat die instrumenten bijna altijd gestemd zijn op A=432Hz. De inheemse volkeren stemmen hun instrumenten op wat goed vóelt. En blijkbaar komt dat over de hele wereld neer op A=432Hz.

432Hz: de klank van je hart

We weten allemaal dat een mooi gecomponeerd muziekstuk ons kan raken. Muziek en klank kunnen uitzinnige vreugde of diep verdriet oproepen. Van A=432Hz wordt wel gezegd dat het de resonantie is van onze natuur, ons hart. Klanken die gemaakt zijn met een instrument gestemd op A=432Hz raken ons op een diepe laag.

KlankBeleving & ResonantieTherapie

“Vanuit dit perspectief ben ik op zoek gegaan naar verdieping en heb dit ook gevonden in de Ohmpunctuur Resonantie Therapie methode. In deze methode werk je op alle niveaus aan heling door middel van de resonanties van hoogwaardige Aziatische gongs, Tibetaanse klankschalen, kristallen klankschalen en stemvorken . Dus zowel op fysiek en energetisch niveau.

De stemvorken kan je zien als de acupunctuurnaalden uit de traditionele Chinese geneeskunde. Met de stemvorken hoef je echter niet te ‘prikken’, maar breng je de resonantie direct vanuit de stemvorken over in de meridianen, chakra’s en drukpunten. Zelfs voor zenuwbanen en botten kan je deze verschillende frequenties inzetten.In de Ohmpunctuur therapeutische sessies worden de stemvorken gecombineerd met de Aziatische gongs, Tibetaanse en kristallen klankschalen en het geheel wordt tot een holistische geneeswijze.

Naast deze Ohmpunctuur opleiding ben ik ook bezig met een jaaropleiding Tibetaanse klank healing, waarin de Tibetaanse klankschaal de hoofdrol speelt. Zeer boeiend en ook weer diepgaand.

Uiteraard zijn alle instrumtenten die ik tijdens mijn klankconcerten gebruik afgestemd op de 432Hz trilling. Hiermee wil ik een diepe heilzame ontspanning bij de toehoorders kunnen aanreiken.

Deze informatie wilde ik graag uitgebreider met jullie delen om je wat inzicht te geven in ‘dat winkeltje’ op de Schaapshoeve. Nu weet je dat alle instrumenten die je op De Schaapshoeve tegenkomt er niet zomaar staan, maar dat een heel proces aan vooraf gegaan is. En er zal nog een heel proces volgen!”

Ik kijk er naar uit je snel te gaan ontmoeten!
Jack Peters

De kracht van de juiste trilling

Je kunt op het internet veel informatie vinden over 432Hz. Dit filmpje (of klik op de afbeelding rechts) toont je hoe verschillende trillingen verschillende patronen maken.

Voorbeelden worden gegeven in waterkristallen (zoals in het werk van Dr Masaru Emoto wordt aangetoond) en de geometrische patronen die gemaakt worden in bijvoorbeeld zand.

432Hz player app

Leuk om zelf uit te proberen!

Download een 432Hz player app
op je smartphone en
beluister je favoriete muzieka
eens op 432Hz!

440Hz en 432Hz klankbuizen

Dit filmpje uit januari 2016 laat je binnen anderhalve minuut het verschil tussen 440Hz en 432Hz klankbuizen horen.

Ook je keukenschaal kan
perfect gestemd zijn in 432Hz!

Meer weten?

Bel Jack Peters 06 12 96 12 78

Mail Jack via jack@centerself.nl

Bekijk www.CenterSelf.nl, de website met de vele mogelijkheden met KlankBeleving en ResonantieTherapie