Familie-opstellingen avond

Praktische informatie
 • Wanneer: 2e en 4e donderdag van de maand (m.u.v. vakanties regio zuid)
 • Tijd: van 19:00 tot ongeveer 22:30 uur
  Je bent welkom vanaf 18:45 uur
 • Bijdrage: €35,-vraagsteller, €20 representant
  Inclusief koffie/thee/water en wat lekkers
  Betaling graag vooraf in contant.
 • Aanmelden:
  Aanmelden kan rechtstreeks via whatsapp, bellen of voicemail bij Aranka 0637373362 of Edith 0650637181.
  Een mailtje kun je sturen naar ae.opstellingen@gmail.com

Familie-opstellingen avond

Wat houdt het deelnemen aan familieopstellingen in?

Het gezin waarin jij bent opgegroeid en leeft is van grote invloed op wie jij nu bent en hoe je handelt. Dit familiesysteem heeft o.a. je eerste normen & waarden en overtuigingen gevormd. Het heeft daardoor een grote invloed op je verdere persoonlijke ontwikkeling.

Soms kan het voorkomen dat je vastloopt in bepaalde aspecten in het leven waarin je maar geen helderheid kan krijgen. Denk hierbij aan dingen als: geen keuzes kunnen maken, moeite hebben met grenzen aangeven of je continu niet gezien of gehoord voelen. Een familieopstelling kan inzicht geven in hetgeen dat hierbij onbewust aan ten grondslag ligt.

De avond zal plaatsvinden met een groep van 6-10 mensen. Er is per opstelling één vraagsteller (iemand die een vraagstuk inbrengt zoals hierboven beschreven) en de rest van de mensen mag als representant deelnemen. Wanneer de vraagstelling duidelijk is geworden, begeleiden wij jullie verder. Jij (als vraagsteller) mag dan iemand kiezen die dient als representant voor iemand of iets in het systeem waar de vraag over gaat. Vervolgens neem je plaats en mag je kijken naar wat er onbewust in jouw systeem gebeurt.

Door verschuivingen, inzichten, woorden, kijken etc. verandert het innerlijke beeld. Hierdoor ga je (leren) voelen hoe je lichaam reageert en ontwikkel je eigen inzicht. Zo word je je bewust van je eigen en/of overgenomen patronen èn kan je ze doorbreken. Door het verkregen inzicht zul je beter in staat zijn om beweging te brengen in hetgeen dat vast zit en kan je jezelf bevrijden van verborgen en belemmerende invloeden in de systemen rondom je.

Wij raden je aan om warme sokken of sloffen aan te doen. Er is ruimte voor twee tot drie vragen.

Wie zijn wij?

Wij zijn Aranka en Edith. Wij kennen elkaar nu ongeveer twee jaar, het voelt echter alsof we elkaar langer kennen. Het pad heeft ons samen gebracht om dit mooie werk te delen met iedereen die zich daar toe geroepen voelt. We zijn open en eerlijk naar elkaar en naast dat we heel veel overeenkomsten hebben, zijn we op veel gebieden ook totaal anders. Hierdoor sluiten we naadloos op elkaar aan.

Aranka Maessen (26), ik woon in het mooie Brabantse land. Door een samenloop van omstandigheden, waaronder een pittig auto ongeluk ben ik op zoek mogen gaan naar mijzelf. Het is een wervelwind geweest aan inzichten, die mede door familieopstellingen tot mij zijn gekomen. Als hoogsensitieve vrouw heb ik altijd gedacht dat ik anders was dan anderen en dat er iets niet helemaal klopte. Ik voelde me vaak niet begrepen en begreep dan ook weer niet waarom anderen mij niet begrepen. Tegen de tijd dat ik ging werken als verpleegkundige heb ik het anders zijn uitgeschakeld om toegelaten te worden tot ‘de groep’. Maar deze authenticiteit wil ik niet meer laten gaan, het maakt mij mij en het is mijn kracht. Ik ben dankbaar voor hetgeen ik heb mogen leren en ik kijk met positieve excitement naar de toekomst.

Edith van Nunen (48), en ik woon, net als Aranka, ook in Brabant. Dankzij diverse memorabele gebeurtenissen in mijn leven, ben ik op zoek gegaan naar wie ik ben en wat ik wil. ‘Je eigen leven mogen leiden’, is mijn motto. En dit is nooit klaar. Elke dag ervaar ik wat nog beter bij mij past en waarvan ik met dankbaarheid afscheid mag nemen. De opstellingen hebben mij veel inzicht gegeven en laten voelen hoe mijn hart te volgen; wat is van mij en wat is van de ander. Wat kan ik in beweging brengen en wat niet. En het voelt heerlijk. Ik gun eenieder om dit gevoel ook te ervaren. Kijk rond, ervaar, voel en omarm de toekomst!