Vuur, Aarde, Lucht & Water

Praktische informatie
 • Wanneer: zondagmiddag 26 maart 2023
 • Tijd: van 13:30 tot 17:30 uur,
  inloop vanaf 13:00 uur
 • Bijdrage: €20,-,
  inclusief geboortehoroscoop
 • Goed om te weten:
  Bij inschrijving kun je een korte geboortehoroscoop aanvragen
 • Informatie / Aanmelden:
  Meer informatie over Frank van den Dungen en zijn werk vind je op https://www.duvinci.nl/
  Aanmelden kan via aanmelden@deschaapshoeve.nl.

Vuur, Aarde, Lucht & Water

De elementen als de windstreken van je innerlijk kompas

Frank van den Dungen uit Sterksel is geen astroloog. Maar hij studeerde wel ooit middeleeuwse kosmologie. En hij is redelijk thuis in de astrologie. Hij maakt u deze zondagmiddag wegwijs in de betekenis van de vier elementen Vuur, Aarde, Lucht en Water. In het eerste deel van deze lezing vertelt hij over de oorsprong en de betekenis van de vier klassieke elementen in de astrologie. Ook hun rol in de geschiedenis van de filosofie, de geneeskunde, de huidige natuurgeneeskunde en de psychologie komt daarbij aan de orde.

In het tweede deel gaat hij met u samen dieper in op de invloed die deze vier elementen kunnen hebben op uw eigen aanleg, uw zelfbeeld en uw wereldbeeld. Dat doet hij aan de hand van uw eigen geboortehoroscoop. Vandaar de titel van deze lezing: de elementen als de windstreken van je innerlijk kompas. Want het aandeel van de vier elementen in uw horoscoop, blijkt vaak richtinggevend voor de wijze waarop u de wereld om u heen van nature kent, ervaart, bekijkt en beleeft. Frank heeft een relativerende kijk op astrologie. Maar hij is wel enthousiast over de mogelijkheden die een horoscoop biedt om uw zelfbeeld en uw houding tegenover de wereld inzichtelijk én bespreekbaar te maken. U krijgt hiermee inzicht in ontwerp en inrichting van uw binnenwereld. En wat dat weer betekent voor uw kijk op de buitenwereld.

Uw geboortehoroscoop

Als u bij uw inschrijving uw naam + geboorteplaats + geboortedatum + geboortetijd per mail meestuurt, is er bij de lezing een uitdraai van uw geboortehoroscoop beschikbaar. Dat wil zeggen een print met een tekening van uw horoscoop en een overzicht met de verhoudingen van de vier elementen daarin. Bij deze lezing wordt stap-voor-stap uiteengezet hoe een geboortehoroscoop in elkaar zit. Daarbij kunt u aan de hand van uw eigen horoscoop zelf zien, uit welke hoek de wind bij u van nature waait. En dan is het aan ú, hoe u daarop koerst in uw leven.

Als u uw geboortetijd niet weet, kunt u die vrijwel altijd (ruim van te voren) opvragen bij de burgerlijke stand van de gemeente waaronder uw geboorteplaats nu valt.

Illustratie:
ingekleurde bewerking van imitatie middeleeuwse houtgravure van de hand van Camille Flammarion – 1880