Wiel Moest - wichelroedelopen & energiewerk

Wichelroedelopen

Wichelroedelopen staat het meest bekend als instrument om water te vinden. Al eeuwenlang is er in elk dorp wel iemand bekend die geroepen wordt om met z’n wichelroedes te komen testen waar de nieuwe put het beste geslagen kan worden. Wichelen wordt ook ingezet voor het vinden van olie, overigens! Tegenwoordig liggen er ook regelmatig wichelroedes in de cabine van graafmachines, om de juiste plek te vinden om een leiding op te graven.

Maar wat is dat nou, wichelen?

Wichelroedelopen is een manier om zichtbaar te maken wat je voelt: een verandering in je gevoel, de energie die je voelt. Dat kan op verschillende manieren: met allemanswichelroede, y-vormige wichelroede, pendel, takken. Je kan het gebruiken om water te vinden, verloren sleutels terug te vinden, alles wat je je maar bedenken kan.


En kan iedereen het?

Ja! Iedereen kan wichelroedelopen! Wiel neemt je mee het bos in om verschillende energieën te wichelen. Je zal zien dat het iedereen lukken zal om te wichelen.

Over Wiel Moest

Wiel is na zijn werk in de electrotechniek begin 2000 in aanraking gekomen met wichelroedelopen. Het wichelen bleek hem na aan het hart te liggen: Wiel heeft er enorm zich in verdiept en heeft bij verschillende mensen gestudeerd.

Vanuit zijn interesse in energie, is Wiel altijd aan het werk met het uitvinden van nieuwe energiegeleiders. Hij maakt stertetraëders en andere symbolen, vaak uit koperdraad maar hij werkt ook met andere materialen.