De Schaapscourant - mei 2021

Beste lezers en lezeressen,

Zoals je hebt kunnen lezen in de eerdere nieuwsbrieven, waren we genoodzaakt om het pand aan de Schaapsdijkweg te verlaten. In het laatste weekend van februari werden we gedragen door vele handen en harten, die ons zo hartelijk geholpen hebben de deur daar achter ons dicht te trekken.

Het is raar om zo in het duister te tasten, nog zonder nieuwe plek om weer fijne workshops en activiteiten met jullie te kunnen delen. Carin schreef in haar mei-nieuwsbrief:

“Onderzoekers weten nog steeds niet precies wat er gebeurt als een rups de metamorfose naar vlinder doormaakt. Blijkbaar worden bijna alle lichaamsdelen van de rups afgebroken waarna er een soort brei ontstaat. Uit deze oersoep wordt de vlinder opgebouwd, die uiteindelijk uit de cocoon breekt en vliegt.

Iemand noemde de cellen van die creatiesoep imaginal cells, de cellen die imagineren, die verbeelden. Niet in een luchtige of kleine betekenis, maar juist de grote verbeeldingskracht die tot manifestatie leidt. Als ik deze huidige fase, zowel mijn persoonlijke omstandigheden met de Schaapshoeve in winterslaap als de grotere omstandigheden in de wereld, eens lastig vind, steunt het mij om mezelf te zien als zo’n imaginal cell. Dobberend in een onduidelijke creatiesoep, maar vol verbeeldingskracht gericht op de schepping van iets nieuws.”

We zijn imaginal cells!

Creëer je met ons mee?

We staan klaar voor een nieuwe plek in Noordoost-Brabant.
Weet je iemand, ken je iemand, met een plek of een verbinding,
we komen graag praten en onderzoeken.

Ben je of ken je iemand die zou willen investeren
in dit project vol zingeving en verbinding,
ben je of ken je iemand die in een kruisbestuivende samenwerking
een centrum wil opbouwen, laat het ons weten!

De Schaapshoeve blijft open:
workshops, klanksessies, labyrintsessies

 
De winterslaap dreigt een zomerslaap te worden, maar ondanks alles gaan we door met activiteiten! Verschillende workshops gaan door in Langenboom/Zeeland. Hou de website en de nieuwsbrief in de gaten voor de laatste informatie (of bel ons gewoon even, is nog gezellig ook).

Jack zijn prachtige klankkamer is verhuisd naar een fijne locatie in Oss, waar je kunt genieten van heerlijke 432Hz klanksessies.

Hopelijk kan de tai chi school ook weer snel van start. Tai chi geeft balans en versterkt je weerstand, voor lichaam en geest. Precies wat velen van ons kunnen gebruiken. We wachten de adviezen van de overheid af en hopen jullie snel weer te zien.

Voor labyrintsessies bij Carin ben je welkom in de praktijk van een vriendin, op een heerlijke plek in de natuur. Het labyrint van touw heeft al laten zien dat het net zo veel brengt als het stenen labyrint.

Woonruimte gezocht
 
Jack zoekt nog steeds een woonruimte voor zichzelf en natuurlijk Rico, de Schaapshoevehond. We hebben al een en ander onderzocht, maar het zou geweldig zijn als iemand ons kan verbinden met een studio’tje, appartementje of tiny house waar Jack zou kunnen wonen. We horen het graag van je. Dank je wel alvast voor je hulp.

Koffie en theetijd!
 
Weet dat jullie altijd welkom zijn voor een bakkie. Ookal is het misschien minder makkelijk dan naar de Schaapsdijkweg te rijden en spontaan binnen te vallen, we zijn er nog steeds. Bel of stuur een berichtje, en we zien je graag.

Graag tot ziens op de Schaapshoeve,
Jack & Carin

Onderwerpen in deze nieuwsbrief

 • Spreuk van de maand
 • In the spotlight
 • Activiteiten in mei en juni
 • Persoonlijke ontmoetingen persoonlijke sessies

Spreuk van de maand

“Wonderen gebeuren alleen als je in wonderen gelooft.”

– Paulo Coelho

In the spotlight: Duo klankbeleving

Wat een heerlijkheid, je kunt voor een unieke klankervaring terecht bij Léon van Rijswijk en Jack Peters.

Ervaar samen wat klank met je doet. Deze unieke ervaring met twee op elkaar afgestemde klanktafels biedt jou de mogelijkheid om in een ontspannen sfeer je in  en met klank te verbinden met je klankpartner. Tegelijkertijd kom je thuis in jezelf en je relatie met de ander. 

De klanktafels zijn gemaakt door Jo Jansen, de inmiddels overleden oprichter van het Boventoon Ensemble Diapasson. Het zijn dus “zuster-klanktafels” en de enige twee exemplaren. De klanktafels worden met precisie gestemd zodat je in een ontspannen sfeer de mogelijkheid krijgt volledig je eigen lichaam te voelen en je eigen toon waar te nemen. Door resonantie en klank maak je verbinding met je klank-partner. De resonantie van de klanktafel werkt diep door in elke cel. Tijdens de sessie wordt tevens gebruik gemaakt van Tibetaanse en kristallen klankschalen en de gong.

Er is nog plek! Gun jezelf en je dierbare zo’n prachtige duo klank ervaring. Welkom op zaterdag 15 mei. Maak je afspraak met Jack Peters 06 1296 1278.

Activiteiten mei en juni

Graag houden we de Schaapshoeve zo veel mogelijk open voor ontmoetingen, delen en samenkomen. Ookal is dat dan helaas niet meer op de ons allen vertrouwde en bekende plek. Hou de website in de gaten voor nieuwe activiteiten en actuele gegevens. Twijfel je: bel of mail ons gerust voor de laatste informatie, ook i.v.m. de coronamaatregelen.

 • Duo klankbeleving – zaterdag 15 mei 2021:
  Léon van Rijswijk en Jack Peters zetten hun bijzondere klanktafels weer naast elkaar om jou en een dierbare tegelijkertijd een mooie klankbeleving te geven. Op afspraak.

 • Bomendag – woensdag 26 mei 2021:
  Samen met Carin en Jack een dag tussen de bomen. Kijken met de ogen van een bomensjamaan, energie met bomen à la Mantak Chia, ontmoeting met de dryade.

 • Bomen met het bos – woensdagochtend 16 juni 2021:
  Het bos leren kennen met de blik van een bomensjamaan. Carin Wennink deelt de wijsheid en verhalen over bomen en dryaden uit de traditie van Dusty Miller. Deze keer: kijken met midzomer.

 • Stenendag – zondag 20 juni 2021:
  Deze dag staat de Negen, de steencirkel van de Schaapshoeve centraal. Wat is het, wat kan je ermee? Jack & Carin leiden je rond.

 • Midzomerviering – zondagavond 20 juni 2021:
  Fijn moment om in de steencirkel stil te staan bij het moment van de zomerzonnewende. Met Carin & Jack.

 • Tip:
  Tai chi week in Oostenrijk – vanaf zaterdag 21 augustus 2021:
  Tai chi ervaren in de Oostenrijkse Alpen. Een bijzondere ‘kuur’ voor balans in lichaam en geest. Met Jack Peters.

Persoonlijke ontmoetingen

 • Je bent van harte welkom bij Jack voor een op een klanksessies of coachingsgesprekken. Ook online zijn er mogelijkheden. Kijk op CenterSelf.nl voor meer informatie.

 • Je bent van harte welkom bij Carin voor een wandelconsult, een sessie met het labyrint of een traditioneel coachingsgesprek. Ook online zijn er diverse mogelijkheden. Kijk op www.Cawen.nl voor meer informatie.

We wensen je veel plezier bij een van de activiteiten. Heb je vragen of mis je een workshop? Heb je tips of feedback? Neem alsjeblieft contact met ons op! Zo kunnen we op jullie wensen blijven afstemmen.

Ken je mensen in je omgeving die ook interesse hebben in een workshop of cursus? We zouden het fijn vinden als je hen deze nieuwsbrief doorstuurt. Dank je wel!

Hartelijke groet,
de Schaapshoeve,
centrum voor persoonlijke groei en welzijn
Jack Peters & Carin Wennink