De Schaapscourant - maart 2021

Beste lezers en lezeressen,

Afgelopen weekend hebben we het pand aan de Schaapsdijkweg verlaten. We werden gedragen door vele handen die licht werk hebben gemaakt. De bijbehorende harten hielpen om het afscheid van de prachtige plek waar we tien jaar thuis waren, lichter te maken. Het doet wel wat met ons. Want het was tien jaar niet alleen voor ons een thuis, maar ook voor velen van jullie. In de laatste weken hebben we veel lieve berichtjes mogen ontvangen van mensen voor wie deze plek ook dierbaar is geworden. Iemand zei nog: “Jullie maakten het er elke keer mooier.” Maar dat gaan we op een nieuwe plek samen met jullie weer opnieuw creëeren.
 
We blijven dus op zoek naar een nieuwe plek in Noordoost-Brabant. Weet je iemand, ken je iemand, we komen graag in verbinding. Ben je of ken je iemand die zou willen investeren in dit project vol zingeving en verbinding, ben je of ken je iemand die in een kruisbestuivende samenwerking een centrum wil opbouwen, we komen graag in verbinding.
 
 
De Schaapshoeve blijft open: workshops, klanksessies, labyrintsessies
 
Ondanks de speurtocht naar een nieuwe plek gaan we door met activiteiten. Er zijn voorlopig drie locaties: twee in Zeeland en Langenboom, voor workshops en buitenactiviteiten. Voor klankwerk kun je in Uden terecht, waar Jack een mooie klankkamer aan het inrichten is. We willen jullie blijven ontmoeten, dus hou zeker de website en nieuwsbrief in de gaten wat er voor je te doen is. Bij je aanmelding ontvang je het adres waar we je ontvangen.
 
Het Schaapshoeve labyrint is ook in winterslaap en je kunt het dus niet meer bezoeken op de Schaapsdijkweg. Je kunt nog steeds voor sessies in het labyrint terecht. We kunnen samen onderzoek doen met vingerlabyrinten en er zijn ook online mogelijkheden. Maar nog leuker dan dat: Carin heeft een oplossing bedacht voor een mobiel labyrint van touw dat op een rustige plek in het park gelegd en gewandeld kan worden of juist bij de praktijkruimte van een vriendin waar Carin gebruik van mag maken. Ook midden in de natuur. Dus je bent als vanouds welkom voor een verrijkende wandeling in het labyrint.
 
 
Woonruimte gezocht
 
Jack zoekt nog steeds een woonruimte voor zichzelf en natuurlijk Rico, de Schaapshoevehond. We hebben al een en ander onderzocht, maar het zou geweldig zijn als iemand ons kan verbinden met een studio’tje, appartementje of tiny house waar Jack zou kunnen wonen. We horen het graag van je. Dank je wel alvast voor je hulp.

 
Met liefde en dankbaarheid,
een groet vanuit ons hart,
Jack & Carin

Onderwerpen in deze nieuwsbrief

 • Spreuk van de maand
 • In the spotlight
 • Activiteiten
 • Persoonlijke ontmoetingen

Spreuk van de maand

Hoe ver de rivier ook stroomt, het vergeet nooit zijn bron.

– Yoruba gezegde

Activiteiten maart en april

Graag houden we de Schaapshoeve zo veel mogelijk open voor ontmoetingen, delen en samenkomen. Ookal is dat dan helaas niet meer op de ons allen vertrouwde en bekende plek. Hou de website in de gaten voor nieuwe activiteiten en actuele gegevens. Twijfel je: bel of mail ons gerust voor de laatste informatie, ook i.v.m. de coronamaatregelen.

 • Duo klankbeleving – vrijdag 5 maart 2021:
  Léon van Rijswijk en Jack Peters zetten hun bijzondere klanktafels weer naast elkaar om jou en een dierbare tegelijkertijd een mooie klankbeleving te geven. Op afspraak.

 • Kracht van de adem – zondagmiddag 7 maart 2021:
  Ademcoach Patricia van Kessel neemt je mee om je dieper te verbinden met je adem. Zorgen voor je gezondheid met de kracht van je adem.

 • Bomen met het bos – woensdagochtend 17 maart 2021:
  Het bos leren kennen met de blik van een bomensjamaan. Carin Wennink deelt de wijsheid en verhalen over bomen en dryaden uit de traditie van Dusty Miller. Deze keer: kijken met het lentepunt.

 • Liederen en klankschalen concert – zaterdagavond 20 maart 2021:
  Paul Vens en friends. Laat je omhullen door de hartelijke, zachte kracht van zijn muziek. Onder voorbehoud.

 • Open Praktijkdag Uden – zondag 11 april 2021:
  Carin Wennink doet met Cawen & Labyrinspiratie mee aan de open dag in Uden. Ontmoet haar en haar praktijk.

 • Bouw en speel je eigen didgeridoo – woensdagmiddag 14 april 2021:
  Met Marcel Peters aan de slag. Eentje maken en leren spelen, zo’n prachtig oer-instrument uit Australië.

 • Bouw je eigen bamboefluit – vrijdag 16 april 2021:
  Met bamboe van de Schaapshoeve maak je met hulp van Frank Loermans je eigen fluit. Intuïtief te bespelen, dus geen muzikale voorkennis nodig.

 • Wichelroedelopen – zondagmiddag 18 april 2021:
  Wiel Moest leert je wichelroedelopen.

 • Bomen met het bos – woensdagochtend 28 april 2021:
  Het bos leren kennen met de blik van een bomensjamaan. Carin Wennink deelt de wijsheid en verhalen over bomen en dryaden uit de traditie van Dusty Miller. Deze keer: kijken met beltain.

Persoonlijke ontmoetingen

 • Je bent van harte welkom bij Jack voor een op een klanksessies of coachingsgesprekken. Ook online zijn er mogelijkheden. Kijk op CenterSelf.nl voor meer informatie.

 • Je bent van harte welkom bij Carin voor een wandelconsult, een sessie met het labyrint of een traditioneel coachingsgesprek. Ook online zijn er diverse mogelijkheden. Kijk op www.Cawen.nl voor meer informatie.

 

Hartelijke groet,
de Schaapshoeve,
centrum voor persoonlijke groei en welzijn
Jack Peters & Carin Wennink