De Schaapscourant - juli 2020

Beste lezers en lezeressen,

Vind warmte buiten en warmte binnen. De Schaapshoeve is weer opengevouwen en biedt je een bedding voor persoonlijke groei en welzijn. Fijn dat al die bezielde workshopleiders ons weer vinden en we hopen dat we jullie ook weer allemaal mogen gaan ontvangen.

Waar je deze zomer gebruik van kunt blijven maken, is de optie om in kleine groepen van drie of vier personen een workshop of concert te volgen. Kijk voor meer informatie in deze nieuwsbrief bij de ‘kleine workshops voor hart en ziel’.

Weet dat alles aanwezig is om een verblijf voor iedereen aangenaam te maken. Er wordt veel geventileerd, er is zeep en we hebben heerlijk veel ruimte. We kijken er naar uit je weer te ontmoeten.
 
Graag tot ziens op de Schaapshoeve!
Jack Peters & Carin Wennink

Onderwerpen in deze nieuwsbrief

 • Wist je dat…
 • Spreuk van de maand
 • Kleine workshops & concerten voor hart en ziel
 • Activiteiten in juli & augustus
 • Vooruitblik naar het volgende seizoen

Wist je dat…

….de tai chi reis naar Oostenrijk doorgaat? We zijn heel blij dat het toch gaat lukken. Heerlijk buiten bezig zijn met gezondheid, balans en jezelf. Er is nog plek! Ga je mee?

…je van harte welkom blijft voor een inspiratiegesprek, coaching sessie of trainingsmoment op afstand? Zowel bij Jack als bij Carin kun je met videobellen terecht. Kies je voor een wandelconsult in het bos of in het labyrint, dan bewaren we samen de gewenste afstand. Heb je graag een persoonlijk consult in een ruimte, weet dan dat de coachingsruimten van de Schaapshoeve groot genoeg zijn om ook daar op de gewenste afstand te ontmoeten. Kijk op deze pagina voor meer informatie over Carin en Jack.

Spreuk van de maand

“Het leven kan je niets geven als je je handen dicht houdt.
Open je geest, open je hart en open je armen.”

– Louise Hay

Zomertip:
Kleine workshops & concerten voor hart en ziel

Deze kortdurende workshops zijn bedoeld voor kleine groepen van drie of vier personen. In een kleine groep kun je eenvoudig met voldoende afstand samenkomen. In de veiligheid van je eigen vertrouwde groep kun je je aandacht weer eens richten op het voeden van hart en ziel.

Verzamel een klein groepje vrienden en vriendinnen en samen kies je de workshop of een concert waar je hart sneller van gaat kloppen. We hebben voor jullie een brede selectie van workshops samengesteld, om samen te ontspannen, genieten, voeden, helen, rusten. Samen met ons plannen jullie een datum en dan zien we jullie graag op de Schaapshoeve voor een portie persoonlijke groei en welzijn van jullie keuze.

Op een rijtje:

 • Het aantal deelnemers voor de mini-workshops of mini-concerten is maximaal drie of vier personen.
 • Deze workshops duren een dagdeel, in de ochtend of in de middag. Het concert duurt ongeveer driekwartier, met natuurlijk nog een theetje of glaasje water na.
 • De datum plannen we in overleg.
 • Workshops o.a.: een leuke selectie uit heerlijke tai chi en qigong vormen, labyrint, steencirkel, natuurworkshops, klank en klankschalen, de weg van de pijl. Kijk hier voor deze mini-workshops op afspraak
 • Kijk hier voor mini-concerten op afspraak

Activiteiten in juli & augustus

 • Meditatie avond – donderdagavond 2 juli 2020:
  Jack Peters omhult je deze maandelijkse avond met stilte en klank. Even terugkeren naar je stiltrum.
 • Van stilte naar stilte 2: Minimaal – vrijdagavond 3 juli 2020:
  Mooie concert reeks met 432Hz klanken, met klankmeester Jack Peters. Mooi om ze alle drie te ervaren, de concerten zijn ook los te beluisteren.
 • Stenendag – zondag 5 juli 2020:
  Er zijn nogal wat stenen te vinden op de Schaapshoeve. Jack Peters en Carin Wennink leiden je rond langs steencirkel, outlier, bullaun en aardekeien.
 • Van stilte naar stilte 3: Stilte – vrijdagavond 11 juli 2020:
  Mooie concert reeks met 432Hz klanken, met klankmeester Jack Peters. Mooi om ze alle drie te ervaren, de concerten zijn ook los te beluisteren.
 • Een reis in zelfliefde – zaterdag 11 juli 2020:
  Margo en Patricia bieden je een heerlijke dag in aandacht voor jezelf. Zelfonderzoek, voelen en ervaren met mindfulness, lichaamswerk en ademwerk.
 • Waartoe zijn wij op aarde? – zondagmiddag 2 augustus 2020:
  Martine Vonk geeft een inspirerende interactieve lezing over evolutionaire astrologie.
 • Tai chi week in Oostenrijk – start zaterdag 15 augustus 2020:
  IJs en weder diendende met een kleine groep in een grootse setting tai chi beoefenen in Oostenrijk. Met Jack Peters.
 • Salutogenese – vrijdag 28 augustus 2020:
  Birgit Spoorenberg nodigt je uit voor een cursusdag waar je leert over het behouden van gezondheid: voeding, beweging, bioritme, ademhaling en nog meer. Entree op basis van donatie.
 • Magisch Spinnen – zaterdag 29 augustus 2020:
  Linda Brakenhoff een Mirjam van Donselaar leren je spinnen met een ouderwetse spintol. Ondertussen maak je kennis met de magische wereld van het spinnen.
 • Bouw je eigen rainstick – zondagmiddag 30 augustus 2020:
  Tover met Jack Peters een berenklauw om tot rainstick, met die prachtige klanken.

Vooruitblik naar het volgende seizoen

We wensen je veel plezier bij een van de activiteiten. Heb je vragen of mis je een workshop? Heb je tips of feedback? Neem alsjeblieft contact met ons op! Zo kunnen we op jullie wensen blijven afstemmen.

Ken je mensen in je omgeving die ook interesse hebben in een workshop of cursus? We zouden het fijn vinden als je hen deze nieuwsbrief doorstuurt. Dank je wel!

Hartelijke groet,
de Schaapshoeve,
centrum voor persoonlijke groei en welzijn
Jack Peters & Carin Wennink