Labyrint


Wanneer: op afspraak

Informatie / afspraak maken
Je kunt contact opnemen met Carin Wennink of met Jack Peters (06-1296 1278) voor meer informatie of het maken van een afspraak.


Het labyrint

Voor iedereen die een kleine reis 'naar binnen keren' wil maken, is er op de Schaapshoeve de gelegenheid om het labyrint te komen lopen. Je kunt het labyrint zien of gebruiken als een pelgrimstocht naar je innerlijk, als een spiegel, als sleutel tot je intuïtie, een probleemoplossend instrument, een dans onder de zon of de sterren.
 

Het Schaapshoeve labyrint

Het labyrint op de Schaapshoeve is een zogenaamd klassiek of kretenzisch, zevenpadig, linkshandig labyrint. Het is aangelegd in september 2012. Als je meer wilt weten over hoe ons labyrint tot stand is gekomen, kan je dat op de pagina Labyrint in wording lezen en bekijken.
 

Praktische verzoeken

Graag delen we de praktische (on-?) mogelijkheden van het Schaapshoeve labyrint met je.

 • Het labyrint heeft een eigen energieveld opgebouwd. Loop alsjeblieft niet dwars door het labyrint. Volg het pad naar binnen en naar buiten, of loop er omheen.
 • Het labyrint ligt in het grasveld tussen ons centrum en de boerderij van Huisgemeente Het Hoge Steen. Het kan zijn dat er activiteiten zijn in een van de boerderijen. Bel dus niet zo maar aan en loop ajb niet zo maar binnen.
 • We vragen je je labyrintwandeling in rust te lopen en je ervaringen rustig met anderen te delen, bijvoorbeeld in de tai chi tuin of bij de levensboom. Andere wandelaars in het labyrint kunnen in stilte hun wandeling voortzetten en de activiteiten kunnen ook zonder afleiding hun doorgang vinden.
 • Als je klaar bent met je labyrintwandeling, nodigen we je uit in de tuinen aan de voorkant van de Schaapshoeve te rusten of te wandelen. De tuinen achter het labyrint horen bij Het Hoge Steen en zijn privéterrein.
 • Tip! Neem een moment bij de drie grote keien in de tai chi tuin om goed te aarden.

Dank je wel voor je begrip!
 

"Spelregels" voor het lopen van het labyrint

Er is maar één standaardregel: er zijn geen regels. Er is niet één juiste manier om een labyrint te lopen. Jóuw manier is de juiste manier.

Maar natuurlijk hebben we als je dat wenst, wel een aantal handreikingen voor je!

 • Maak jezelf stil voor je het labyrint in stapt. Doe dat door bijvoorbeeld drie keer diep in en uit te ademen.
 • Indien je dat wenst kan je je voor je wandeling afstemmen op je hart, je intuïtie, het hogere, een vraagstuk, etc.
 • Loop snel, langzaam, bedachtzaam, sta stil, huppel, ren, zing (zachtjes), alles is oké.
 • Neem je moment in het doel en loop via hetzelfde pad weer naar buiten.
 • Als je uit het labyrint stapt, neem dan een moment om de wandeling af te sluiten. Eén manier is door het 'leggen van een knoop' (draai je om naar het labyrint, 'zeg gedag', draai verder om je as tot je het labyrint weer achter je hebt liggen).

Als er meerdere mensen tegelijk willen lopen, hou dan de volgende afspraken in gedachten:

 • Begin met lopen als degene voor je de scherpe bocht aan je rechterhand neemt.
 • Voel je vrij om rustig iemand in te halen als jullie tempo te ver uit elkaar blijkt te liggen.
 • Degene die naar buiten loopt, stapt even opzij om degene die naar binnen loopt, voor te laten gaan.
 • Neem je tijd in het doel, én houd rekening met anderen die ook het doel willen bereiken.

Het samenzijn in het labyrint is als dansen op de dansvloer. Je danst je eigen dans en tegelijkertijd blijf je alert op de andere dansers zodat je niet botst.
 

De Overtol

Schuin-rechts van het labyrint vind je een tegel in het gras met een spiraal erop. Onder deze plek kruisen twee wateraders elkaar. Je kunt dat zien als een 'negatieve' plek, aangezien het energie wegzuigt. Je kan er ook naar kijken als een nuttige plek: aangezien het een afbrekende energieplek is, kan je er bijvoorbeeld je composthoop op maken of een hyperactief mens op laten kalmeren.

Als je het labyrint wilt gaan lopen en je bemerkt dat je nog vol zit met een teveel aan emoties of onrust, stap dan even op deze steen en laat alle overtollige energie wegstromen. Maak je intentie van het loslaten kort en duidelijk, blijf niet te lang staan.
 

Labyrint workshops en activiteiten

Het labyrint blijkt een instrument te zijn waarmee je goed kan werken aan persoonlijke groei en welzijn. Je vindt op de Schaapshoeve diverse mogelijkheden om met het labyrint te werken. Kijk even bij lezingen en concerten, workshops en cursussen voor meer informatie.


Meer weten?

We delen onze passie graag! Neem gerust contact op met Jack Peters of Carin Wennink via de pagina contact of vul dit formulier in.


Labyrint wandeling maken

Wanneer: op afspraak

Informatie / afspraak maken
Je kunt contact opnemen met
Carin Wennink of met Jack Peters (06-1296 1278) voor meer informatie of het maken van een afspraak.