Tai chi intensive weekend


Wanneer: zaterdag 26 en zondag 27 mei 2018

Tijden:
- zaterdag van 09:30 tot 16:30 uur
- zondag van 08:00 tot 16:30 uur

Prijs: €185,-
Deze prijs is inclusief eenvoudige, gezonde Chinese maaltijden.

Groepssgroottte:
Maximaal 6 personen

Informatie
Meer informatie vind je op www.centerself.nl


Tai chi & Qigong

Tai chi (spreek uit: tai tsjie) of juister: tai jí chuan, is een zachte maar intense bewegingsleer ontstaan uit de zelfverdediging sport, maar nu meer gericht op het werken met de energie. Een vaste reeks van bewegingen, vormen genaamd, die in verschillende combinaties gezamenlijk uitgevoerd worden.
 
Qigong (spreek uit: tsjie koeng), betekent letterlijk 'energie-oefeningen'. Met fysieke en mentale aandacht werk je met de energie die overal doorheen stroomt. Je laat oude energie los en brengt nieuwe energie naar binnen. In deze workshop extra aandacht voor de Zhan Zhuang (staan als een boom) qigong die je naar de diepste kern van het innerlijke Qi-werk brengt.
 

Positieve invloed

Medische studies hebben bewezen dat beide bewegingsleren tai chi en qigong effectieve en zachte oefeningen zijn met een positieve invloed op je gezondheid. Het is stressverlagend, maakt je lichaam flexibel, versterkt je spieren, vergroot je longcapaciteit en is hartversterkend. Daarnaast verbetert het je concentratie, balans, houding, je weerstand en je imuunsysteem, ongeacht je leeftijd.


Tai chi weekend intensive
 
In deze tweedaagse intensive sessie richt je je een weekend lang volledig op het aanleren en verdiepen van tai chi oefeningen. Tai chi, qigong en meditatieve qigong wisselen elkaar af, zodat je de tijd krijgt om deze oosterse innerlijke technieken eigen te maken.

Aan het eind van dit weekend beheers je de kleine cirkel vorm en heb je een bijzondere kennismaking gehad met de oosterse qigong filosofie. Je kunt daarna besluiten verdere tai chi chuan lessen of qigong training te volgen of deel te nemen aan de tai chi week in Oostenrijk (2018).
 

Programma
 
Op zaterdag begin je met de ontvangst, kennismaken met de groep en een eerste introductie van qigong en tai chi chuan.

Vervolgens worden de dagen ingericht met een gevarieerde mix van warming up, qigong oefeningen (zhan zhuang = staan als een boom en chan si jing = cirkel qigong) en tai chi chuan (basics en de kleine cirkel vorm).

De lessen worden afgewisseld met pauzes waarin ruimte is voor achterliggende filosofie bij de qigong en tai chi oefeningen.


Over Jack Peters

In 1999 begon Jack Peters met het beoefenen van tai chi. Het bleek bij hem te passen en hij volgde jaren lang les bij diverse leraren in Nederland. In 2010 reisde hij voor het eerst af naar China voor een tai chi opleiding op de School voor Martial Arts Long Tau Shan in Yangshuo. Een bewuste keuze om na ruim 10 jaar zijn persoonlijke tai chi ervaring te verdiepen en te perfectioneren. In 2013 was Jack wederom in China voor een maand intensieve één-op-één training.

Over zijn Chinese leermeester zegt Jack:
"Ik heb het geluk gehad te mogen leren van een tai chi meester (Master Rong Cheng) die tai chi vanuit zijn oorspronkelijke intentie uitdraagt. En toch bij zijn natuurlijke 'flow' te blijven."

Meer informatie over vind je op de website van CenterSelf, school voor tai chi en qigong: www.centerself.nl.