In de steencirkel - In het labyrint


Wanneer: op aanvraag
aan de vooravond van de hemel- en aardefeesten

Wanneer: op aanvraag
bij volle maan of nieuwe maan

Tijd: van 20:00 tot 21:30 uur
Je bent welkom vanaf 19:30 uur

Bijdrage: €20,- per avond

Meer informatie
Carin Wennink is deze avond je vertelster en hoedster
Ook Jack Peters is aanwezig als hoeder van labyrint en steencirkel
Meer informatie over hen vind je op de pagina 'even voorstellen'


In de steencirkel - In het labyrint

De natuur laat je een oneindige cyclus van geboorte, leven, dood en wedergeboorte zien. In plaats van een linear tijdsbesef, kan dit een circulair tijdsbesef in je oproepen. Alles maakt onderdeel uit van het geheel en alles gaat door.

Ook jij maakt onderdeel uit van het geheel en van deze altijd vernieuwende cyclus. Je bent deze avonden van harte welkom om jezelf (opnieuw) te verbinden met het ritme van de natuur. Door je gedurende het jaarwiel op de energie van het moment af te stemmen, kan je je gevoel van een-zijn met de natuur vergroten. En dat kan vervolgens ook je eigen natuur verrijken!
 

Het jaarwiel: hemelfeesten & aardefeesten

Vanuit de pré-christelijke tijd bestaan er acht oude hemel- en aardefeesten:

 • De vier hemelfeesten vinden hun ijkpunt in de stand van de zon. De zonnestand bepaalt de feestdag. Dit zijn de lente-evening (20/21 maart), zomerzonnewende (20/21 juni), herfstevening (22/23 september) en winterzonnewende 21/22 december).
 • Er zijn ook vier traditionele landbouw- of aardefeesten. Deze vier aardefeesten markeren het hoogtepunt van onze vier seizoenen lente, zomer, herfst en winter. Vanuit de Keltische traditie zijn de namen Imbolc (1 februari), Beltain (1 mei), Lughnasad (1 augustus)en Samhain (spreek uit: so-wen) (1 november) overgeleverd.

Deze avonden zijn gepland aan de vooravond van de feesten zoals ze in de hedendaagse kalender over het algemeen gehanteerd worden.
 

Volle maan, nieuwe maan

De maan is een van de hemellichamen die veel invloed op ons uitoefenen. De werking van eb en vloed in de zee, maar ook in onszelf wordt door haar beïnvloedt. Van oudsher een symbool van de godin, van het innerlijk en van emoties.

De volle maan werpt een magisch licht op de steencirkel of het labyrint. Een moment van voltooiing en verbinden met het de kwaliteit van deze maan.

De nieuwe maan biedt je de duisternis van waaruit je nieuwe plannen kunt starten. De donkerte van de aarde, waarin nieuwe zaden verborgen liggen, wachtend tot jij hen naar buiten bren

 

Werken met het labyrint en de steencirkel

De steencirkel en het labyrint zijn aangelegd als helige ruimte. Een afgeschermde, veilige plek waar je in contact kunt komen met niet-fysieke werelden, bijvoorbeeld de wereld van je emoties, je intuïtie, van je hoger zelf of aan de wereld van Spirit/God/Godin (gebruik de naam die jou vertrouwd is).

Als je niet bekend bent met labyrinten of steencirkels, kun je deze pagina's van onze website lezen:

Op deze pagina's vind je informatie over het labyrint en de steencirkel, handreikingen over hoe je deze kunt bewandelen/bezoeken, praktische verzoeken en algemene wenken.
 

Programma van de avonden

 • Ontvangst
 • Beknopte informatie & achtergronden over het moment in de natuur en de tijd
 • Uitnodiging voor de onderzoeksvraag / Ruimte om je eigen onderzoeksvraag te formuleren / Ruimte om een orakelkaart te trekken
 • Wandelen door het labyrint / Bezoeken van de steencirkel
  (Laat je in het moment zelf door je gevoel of je ingeving leiden of je één van de twee of allebei wenst te bezoeken)
 • Ruimte om aantekeningen te maken
 • Delen van ervaringen
 • Afsluiting

Het is niet de opzet van deze reeks om volledig of uitgebreid te zijn over achtergronden. De avonden zijn bedoeld als ervaringsmoment om je eigen verbinding of vraagstuk te onderzoeken.
 

Je begeleiders van deze avond

Carin Wennink is deze avond je vertelster en hoedster. Indien je intensiever wilt werken met het jaarwiel, kun je bij Carin online jaarwieltrainingen volgen. Je vindt deze informatie op haar website.

Ook Jack Peters is aanwezig als hoeder van labyrint en steencirkel.

Meer informatie over hen vind je op de pagina 'even voorstellen'.