Midzomer zonnewende met Aarde ceremonie


Wanneer: donderdagavond 20 juni 2019

Tijd: van 20:00 tot 21:30/22:00 uur
Je bent welkom vanaf 19:30 uur

Bijdrage: €20,-

Informatie
Meer weten? Neem contact op met Carin of Jack.
 


Midzomerzonnewende
met Aarde ceremonie

Op de avond voor midzomer ben je van harte welkom voor een viering van de terugkeer van het donker. Een moment om bewust te zijn van de kracht van donkerte en de mogelijkheden die in het donker verborgen liggen.

 

Midzomer

De avond begint met een korte uitleg over het jaarwiel in het algemeen en het punt van midzomer in het bijzonder. Je ontvangt een onderzoeksvraag, die je mee kunt nemen bij je wandeling in het labyrint of bij je verblijf in de steencirkel. Er is ruimte om een orakelkaart te trekken en uiteraard kun je met je eigen gevoelens en gedachten je verbinding met midzomer maken.
 

Aarde Ceremonie

We maken contact met het aardedonker. De Aarde ceremonie biedt je de gelegenheid iets uit je eigen schaduw aan het licht te brengen. De Aarde zal met haar hoedende en beschermende kracht deze blokkerende energie omhullen en transformeren in voedzame en heilzame energie.
 

Labyrint met kampvuurtje op de hartsteen

Je kunt met je onderzoeksvraag een wandeling maken in het labyrint. Het kleine kampvuurtje op de hartsteen is er om het helderste licht te danken en te vieren dat het donker weer terugkeert. Een prachtige ervaring om vanuit vier richtingen het licht en de warmte van het vuur te ontmoeten.

Meer informatie over het labyrint op de Schaapshoeve vind je op de pagina Labyrint.


Verblijf in de steencirkel

Je kunt met je onderzoeksvraag bij de steencirkel terecht. Laat je leiden door je voeten en vind inspiratie en steun bij een van de Negen.

Meer informatie over de steencirkel op de Schaapshoeve vind je op de pagina Steencirkel.
 

Afsluiting

Na de ceremonie, het labyrint en/of de steencirkel ben je van harte welkom voor een afsluitend hapje en drankje, waar je je ervaringen kunt delen.
 

Leuk om te weten

Er is ook een midwinterviering met Vuur ceremonie in december.
 

Over Carin Wennink en Jack Peters

Carin en Jack zijn je gidsen op deze avond. Zij zijn de hoeders van de Schaapshoeve met het labyrint en de steencirkel. Zij voelen een diepe verbondenheid met de natuur en het wonder van de cyclus die de natuur laat zien. Graag maken zij jou daar deelgenoot van op deze bijzondere avond.

Meer lezen over Carin en Jack kan op de pagina van Het Schaapshoeve Team.