Labyrint van albast maken


Wanneer: woensdag 15 mei 2019 (VOL)

Tijd: van 09:30 tot ongeveer 17:00 uur
Je bent welkom vanaf 09:00 uur. Hou er rekening mee dat de workshop iets kan uitlopen.
 
Bijdrage: €165,-
Dit bedrag is inclusief grote albast steen en materiaal (het materiaal mag je mee naar huis nemen).
Inclusief koffie/thee en lunch.

Groepsgrootte:
Minimaal 2, maximaal 4 personen 

Informatie
Belangrijk: Neem zelf een Dremel of soortgelijk apparaat mee!

Meer informatie over deze workshop kun je krijgen via jack@deschaapshoeve.nl


LABYRINT VAN ALBAST MAKEN

 

Wat is een labyrint?

"Labyrinten bieden je de mogelijkheid in stilte naar die plek in jezelf te lopen,
waar denken en voelen samensmelten en het spirituele herboren wordt."

Een oeroud symbool, dat wereldwijd gevonden wordt. Je kunt het labyrint zien of gebruiken als een pelgrimstocht naar je innerlijk, als een spiegel, als sleutel tot je intuïtie, een probleemoplossend instrument, een dans onder de zon of de sterren. Ze zijn er groots aangelegd aan kusten of in tuinen of klein waar je met vinger het pad 'loopt'.

Omdat je het labyrint kunt zien als instrument om naar je innerlijk te wandelen, wordt deze workshop aan het begin van de herfst gegeven. We maken gebruik van de energie van de natuur die langzaam maar zeker naar binnen keert. Je kunt meteen de hele herfst en winter genieten van je nieuwe, zelfgemaakte labyrint.

 

Vingerlabyrint van albast steen

Albast is een van de stenen die onder de noemer 'spekstenen' vallen. Dat zijn de zachte steensoorten die makkelijk te bewerken zijn. Ervaring in beeldhouwen is dus niet vereist.

Een labyrint uit steen krijgt z'n specifieke energie vanwege de materiaalsoort. De steen is hard, maar door het schuren en polijsten voelt je labyrint juist heel zacht. Ook jouw eigen energie wordt tijdens het proces in de steen 'opgeslagen'.

 

Redden we dat, in één dag?

Zoals je ziet, hebben de albasten tabletten een behoorlijk formaat. Dat is ook wel nodig, als je daar bijvoorbeeld een zevenpads labyrint op uit zou willen werken.

Of je werk afkomt in één dag is geen garantie. Je neemt je eigen Dremel of soortgelijk apparaat mee, dat is handig bij het eerste bewerken. Je krijgt sowieso de materialen (hoog-kwalitatieve rasp en guts, schuurbolletje voor de Dremel, schuurpapier) mee naar huis, dus je kunt jouw stenen vingerlabyrint thuis verder afmaken.

 

Over Jack Peters

Naast zijn passies muziek en tai chi houdt Jack ook van het labyrint. Hij werkt ermee in verschillende soorten workshops of bij coachingssessies.

Over het labyrint zegt hij: “Het labyrint is een bijzonder instrument. In de tijd die we er nu mee werken, blijkt elke wandeling een andere gewaarwording of nieuwe ervaring op te leveren. Het is telkens weer verrassend anders. Je kunt het labyrint gebruiken als weg naar je hart, als versterker van je intuïtie, als probleem-oplossend instrument. En je kan er ook mee lachen, spelen en blijven ontdekken!”