DSC januari 2019

 
 

Beste lezers en lezeressen,

Er ligt weer een nieuw jaar voor je. Op internet lazen we ergens: 'Er liggen 365 lege pagina's voor je klaar. Schrijf voor jezelf een goed boek."

We helpen je graag met een van je bladzijdes! De Schaapshoeve raakt weer gevuld met mooie activiteiten die je nieuwsgierig maken, ontspannen, in actie laten komen, inzicht bieden, je gezondheid ondersteunen. Dit jaar zelfs ook in het buitenland!

Graag tot ziens op de Schaapshoeve,
in Langenboom of het buitenland!
Jack Peters & Carin Wennink

Onderwerpen in deze nieuwsbrief

 • Onder de aandacht: de Schaapshoeve in Ierland en Oostenrijk
 • Wist je dat...
 • Spreuk van de maand
 • Activiteiten in januari
 • Vooruitblik naar februari
 

Onder de aandacht: Re-treat week in Ierland
 
We zijn druk bezig met het afronden van het programma, maar we laten je wel vast met veel plezier weten dat we een re-treat week voor je hebben!

Een heerlijke vijfdaagse in Ierland, met workshops in de ochtend en een vrijblijvende activiteit in de middag. Je reist langs de elementen. Ze vormen de basis voor de workshops en het reisdoel van de middag. Je uitvalsbasis is een mooi retreat centrum in County Tipperary.

Goed om te weten:
Je wordt op zondagavond 14 juli in Ierland verwacht, waar je van maandag tot en met vrijdag de workshops en activiteiten volgt. Op zaterdagochtend 20 juli nemen we weer afscheid van elkaar.

Heb je interesse, laat het ons vast weten! In de volgende nieuwsbrief is het programma rond en geven we je alle informatie.

 

Tai chi in de Alpen

Onder de aandacht: Tai chi week in Oostenrijk
 
Medische studies hebben uitgewezen dat tai chi en qigong effectieve en zachte oefeningen zijn met een zeer positieve invloed op je gezondheid. Deze bewegingsleren zijn stress-verlagend, maken je lichaam flexibel, versterken je spieren, vergroten je long-capaciteit, zijn hartversterkend en verstrerken je evenwicht. Daarnaast verbetert het je concentratie, je (innerlijke) balans, je houding, je weerstand en je immuunsysteem.

Allemaal goede redenen om je eens heerlijk in deze mooie bewegingsleer onder te dompelen!

Van zaterdag 17 augustus tot en met zaterdag 24 augustus 2019 ben je van harte welkom om met Jack Peters tai chi te ervaren in de Oostenrijkse Alpen. Een bijzondere ‘kuur’ voor balans in lichaam en geest.

‘s Ochtends volg je een uitgebreid tai chi programma. De intentie is om zo veel mogelijk buiten in zo’n mooie alpenweide te oefenen. De qigong oefeningen en tai chi vormen worden op een heldere manier stap voor stap aangeleerd. Na deze week beheers je de tai chi vorm zodat je deze zelf kunt blijven uitvoeren.
In de middag kun je deelnemen aan gezamenlijke tochten of kun je er op eigen gelegenheid op uit trekken. Je verblijft in een authentiek chalet in het prachtige Großarltal.

Aanmelden? Meer weten?
Je vindt alle informatie hier.

 

De Schaapshoeve

Wist je dat...

...je bij de Schaapshoeve ook ruimten kunt huren? Niet alleen de Deel is beschikbaar voor jouw bijeenkomst voor persoonlijke groei en welzijn, er staan ook drie fijne gesprekskamers tot je beschikking. Bekijk de gesprekskamers op de website of kom langs om persoonlijk polshoogte te nemen.

...je de heisessie van je management team op de Schaapshoeve (of op locatie) kunt verrijken met tai chi, klank of labyrint? Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

klavertjevier

Spreuk van de maand

"Moge je elke dag ervaren als een gezegend geschenk
geweven rond een hart van verwondering"

- John O'Donohue

Activiteiten in januari

 • Meditatie Avond - donderdagavond 3 januari 2019:
  Elke eerste donderdagavond van de maand  kan je je een heerlijk uurtje terugtrekken in en met jezelf. Jack Peters omringt je met stilte en klank. 

   
 • Hemelse Woorden - zaterdagmiddag 12 januari 2019:
  Birgitte Bosch channelt Ascended Masters. Elke aanwezige ontvangt een korte persoonlijke boodschap en wordt een algemene boodschap doorgegeven.

   
 • Leven zonder handrem, leven in meesterschap - zondagmiddag 13 januari 2019:
  In deze praktische lezing neemt Bart Indesteege je mee op reis om je meesterschap op te nemen. Maak kennis met Life Mastery in interactieve bijeenkomst.
 • Preventie en jezelf helen met de Tibetaanse klankschaal - zaterdag 26 januari 2019:
  In deze praktische zeer uitgebreide workshop leert Jack Peters je werken met de klankschaal ter ondersteuning van je eigen gezondheid en welzijn.

   
 • Jij bent ook helderziend! - zondag 27 januari 2019:
  Readings geven is net als leren koken. In deze interactieve workshop laat Luc van Esch je zien hoe de toegang tot je eigen bron van wijsheid werkt.
 

Jack Peters

Open informatie en ervaringsmiddag van CenterSelf KlankBeleving

Klank is al van oudsher een manier om te communiceren, te helen en te ontspannen. CenterSelf staat voor je klaar voor persoonlijke healing sessies en prachtige klankconcerten. De kracht van klank bij CenterSelf zit in de bijzondere combinatie van jou, zuivere instrumenten gestemd op 432Hz (de universele klank) en natuurlijk je klankmeester Jack Peters.

Op de open dag kun je kennismaken met Jack Peters en eens een kijkje nemen in de klankkamer en de concertzaal. Jack geeft een lezing over de kracht van klank, over de manier waarop hij met klank werkt, over wat er nu zo bijzonder is aan 432Hz. Hij laat je het verschil tussen 440Hz en 432Hz horen, zodat je het zelf 'aan den ore' kunt ervaren. Ook legt Jack aan je uit waarom je naar een klanksessie of een klankconcert zou willen komen.

Jack deelt niet alleen achtergrondinformatie, ook wil hij dat je kunt ervaren wat klank met je doet. Daarom kun je aan het eind van de bijeenkomst genieten van een miniconcertje, waar je Jack met verschillende instrumenten live kunt beluisteren.

 

Open dag
CenterSelf KlankBeleving


zondagmiddag 20 januari 2019
start om 13:30 uur
(welkom vanaf 13:00 uur)

Gratis entree
Aanmelden niet nodig, wel leuk!

 

op stap met Cawen

Online persoonlijke ontwikkeling:
Op stap met Cawen start op 31 januari

Superleuk om te doen! Met de online Op stap reizen van Carin Wennink kun je met oude Nederlandse godinnen of inheemse bomen op stap in de natuur om je heen. Je leert over de cyclus van de natuur, je maakt kennis met oude godinnen van eigen bodem en/of je zult nooit meer hetzelfde tegen bomen aankijken. Tegelijkertijd en bovenal ontdek je tijdens je reis meer over je eigen natuur.

Deze online jaarwieltrainingen Op stap met Moeder Aarde en Op stap met de bomen bestaan uit een syllabus en acht wandelsessies, voorzien van achtergrondinformatie. Bij elke sessie hoort ook een speciaal begeleidend verhaal dat je kunt beluisteren. Je doet de wandelsessies in je eigen omgeving, of dat nu in de stad of op het platteland is.

De trainingen starten op 31 januari en kosten €72,- voor een heel jaar. Meer informatie vind je op de Cawen website

 

Labyrinspiratie

(her) verbinden met je innerlijke kracht

doe een sessie in het labyrint

met drempelhoedster Carin Wennink

Vooruitblik naar februari

 • Meditatie Avond - donderdagavond 7 februari 2019:
  Elke eerste donderdagavond van de maand kan je je een heerlijk uurtje terugtrekken in en met jezelf. Jack Peters omringt je met stilte en klank. 

   
 • Hemelse Woorden - zaterdagmiddag 9 februari 2019:
  Birgitte Bosch channelt Ascended Masters. Elke aanwezige ontvangt een korte persoonlijke boodschap en wordt een algemene boodschap doorgegeven.

   
 • Duo klankbeleving - donderdag 14 februari 2019:
  Valentijnsdag! Ervaar samen wat klank met je doet. Verbind je met je klankpartner; thuiskomen in jezelf en in je relatie met de ander. Met Léon van Rijswijk en Jack Peters.

   
 • EnergySoma Healing - zaterdag 23 februari 2019:
  Boek zo'n heerlijke verrijkende en verreikende healing sessie met Karin Schlüter Lonegren. Laat je omarmen door meer dan 18 jaar healing ervaring.

   
 • 432Hz klankconcert - zondagmiddag 24 februari 2019:
  Jack Peters neemt je mee in de klankwereld van 432Hz. Ervaren, genieten, ontspannen.
 

CenterSelf

ontspannen - genieten - tijd voor jezelf

boek eens een klanksessie!

met klankmeester Jack Peters

 

We wensen je veel plezier bij een van de activiteiten!

Heb je vragen of mis je een workshop? Heb je tips of feedback? Neem alsjeblieft contact met ons op! Zo kunnen we op jullie wensen blijven afstemmen.

Ken je mensen in je omgeving die ook interesse hebben in een workshop of cursus? We zouden het fijn vinden als je hen deze nieuwsbrief doorstuurt. Dank je wel!

Hartelijke groet,
de Schaapshoeve,
centrum voor persoonlijke groei en welzijn
Jack Peters & Carin Wennink