DSC april 2018

 

Beste lezers en lezeressen,

Wat verlangen wij naar voorjaar en zon en warmte! Af en toe een enkel dagje kunnen we onze neuzen in het zonlicht steken en dan is het daarna toch weer koud of regenachtig. Wij hebben alle vertrouwen dat de bloesem en bladeren nu toch snel hun jaarlijkse kleurenpracht over de aarde zullen uitvouwen.

Op de Schaapshoeve is de lente al volop in beweging. Je vindt weer nieuwe concerten, lezingen, workshops en cursussen op onze lijst. Meld je aan; stel je vraag; je bent van harte welkom.

Graag tot ziens op de Schaapshoeve!
Jack Peters & Carin Wennink

Onderwerpen in deze nieuwsbrief
 

 • Opening steencirkel met donateurs
 • Onder de aandacht: Wichelroedelopen
 • Wist je dat...
 • Spreuk van de maand
 • Activiteiten in april
 • Vooruitblik naar mei
 

Opening steencirkel met de donateurs

Op zondag 18 maart hebben we met de donateurs een mooie opening en een fijn feestje voor de steencirkel gehad.

In de presentatie hebben we gesproken over steencirkels en waar ze (wellicht) toe dienden. In elk geval is het altijd een bijzondere plek geweest, buiten de wildernis en buiten de plek waar de mensen hun woonplek hadden. Daarna hebben we het wonderbaarlijke verhaal van het ontstaan van de steencirkel op een rijtje gezet en we hebben de uitlijning van de stenen laten zien.

Ook hebben we met veel plezier aangekondig dat Sig Lonegren en Karin Schlüter Lonegren in september een workshop met de steencirkel komen geven.

Aansluitend was er een hapje en een drankje, met een muzikale begeleiding van de Millse band Reel to Real met hun prachtige Ierse muziek.

Mocht je aanwezig zijn geweest en foto’s hebben gemaakt, vinden we het heel leuk als je deze naar de Schaapshoeve wilt sturen. Alvast bedankt.

Ben je binnenkort weer op de Schaapshoeve, neem dan de (gratis) kaarten met de steencirkel mee. Op de achterkant van het kaartje wordt de uitlijning van de stenen weergegeven. Handig om mee te nemen als je naar de steencirkel gaat.

Iedereen hartelijk dank voor jullie aanwezigheid – lijfelijk of in gedachten – en tot ziens in de steencirkel! 

Hartelijke groet,
Jack & Carin

 

Onder de aandacht:
Wichelroedelopen met Wiel Moest

Wichelroedelopen staat het meest bekend als instrument om water te vinden. Al eeuwenlang is er in elk dorp wel iemand bekend die geroepen wordt om met z'n wichelroedes te komen testen waar de nieuwe put het beste geslagen kan worden. 

Wichelroedelopen is een manier om zichtbaar te maken wat je voelt: een verandering in je gevoel, de energie die je voelt. Je kunt het gebruiken om water te vinden, verloren sleutels terug te vinden, alles wat je je maar bedenken kan.

En kan iedereen het?
Ja! Iedereen kan wichelroedelopen! Wiel Moest neemt je mee het bos in om verschillende energieën te wichelen. Je zal zien dat het iedereen lukken zal om te wichelen.

Mooie praktische workshop Kennismaken met wichelroedelopen op zondagmiddag 8 april.

 

Wist je dat...

...herinner jezelf eraan dat je er nog plaats is voor een privé-consult of de workshop bij Hans Thijssen op vrijdag 20 en zaterdag 21 april. 

...Ton Akkermans met zijn mobiele smidse in juni naar de Schaapshoeve komt? Je kunt in het weekend van 22, 23 en 24 juni je eigen klankschaal maken.

...Jack Peters in augustus weer een tai chi week in het prachtige Großarltal in Oostenrijk organiseert? Van zaterdag 11 augustus tot en met zaterdag 18 augustus 2018 kun je heerlijk komen ‘kuren’ voor lichaam en geest. Kijk naar de foto voor een indruk van je prachtige thuishaven. Meer informatie vind je op CenterSelf school voor tai chi en qigong.

...Tony Christie in september weer voor zo'n prachtige workshop naar Nederland komt? Het heet 'Labyrint - Your Path to Self-Discovery' en voor degenen die al eens geweest zijn: Tony neemt nieuw materiaal mee (en zijn nieuwe boek over het labyrint). De vroegboekprijs van €88 is geldig tot 1 juni. (En je kunt ook weer één-op-één sessies boeken!)

 

Spreuk van de maand

Alle duisternis verdween
toen ik de lamp in mijn hart zag.
- Kabir

Activiteiten in april

 • De 4 elementen als de 4 windstreken van je innerlijk kompas - vrijdagavond 6 april 2018 (1/2):
  Frank van den Dungen vertelt over de vier elementen in de astrologie, zowel de achtergronden als in jouw eigen leven. Twee delen zijn ook los te volgen.

   
 • Hemelse Woorden - zaterdagmiddag 7 april 2018:
  Birgitte Bosch channelt Ascended Masters. Elke aanwezige ontvangt een korte persoonlijke boodschap en er wordt een algemene boodschap doorgegeven.

   
 • Wichelroedewandeling - zondagmiddag 8 april 2018:
  Wiel Moest neemt je mee het bos in om te leren wichelen.

   
 • Taiji workshop - zondag 15 april 2018:
  Maak kennis met deze gezonde en zachte vorm van bewegen. Jack Peters leert je een kleine mooie vorm die je thuis ook zult kunnen beoefenen.

   
 • De rol van het Universum in ons leven - maandagavond 16 april 2018:
  Marcel Dullaart vertelt je over  hoe gidsen ons begeleiden op ons levenspad door informatie en inzichten te geven waardoor we het beste in onszelf naar boven kunnen halen.

   
 • Levenspad & Eigentijds labyrint - vrijdagmiddag 20 april 2018:
  Kun je de obstakels in je leven ook als cadeautjes zien? En welke boodschap over het levenspad brengt het eigentijdslabyrint? Met Carin Wennink en Jack Peters.

   
 • De 4 elementen als de 4 windstreken van je innerlijk kompas - vrijdagavond 20 april 2018 (2/2):
  Frank van den Dungen vertelt over de vier elementen in de astrologie, zowel de achtergronden als in jouw eigen leven. Twee delen zijn ook los te volgen.

   
 • Indididueel irisconsult bij Hans Thijssen - vrijdag 20 april 2018:
  Deze dag kun je een persoonlijk consult boeken bij Hans Thijssen.

   
 • Wat het oog onthult met Hans Thijssen - zaterdag 21 april 2018:
  Een praktische workshop, waarbij o.a. foto’s van ieders ogen gemaakt worden, die daarna, met respect, besproken worden. Hans Thijssen vertelt je over de geheimen van de iris.

   
 • Bouw je eigen tankdrum - zondag 22 april 2018:
  Marcel Peters helpt je met het maken van je eigen tankdrum. Tover een oud gastankje om tot een prachtige tankdrum!

   
 • JaarwielMoment in het labyrint en/of steencirkel - maandag 30 april 2018:
  Deze avond kun je inspiratie opdoen in het labyrint of de steencirkel (onder voorbehoud).
 

Cadeau voor je zelf of voor een ander:

sessie klankbeleving
door 432Hz klankmeester Jack Peters

Vooruitblik naar mei

 • Hemelse Woorden - zaterdagmiddag 5 mei 2018:
  Birgitte Bosch channelt Ascended Masters. Elke aanwezige ontvangt een korte persoonlijke boodschap en wordt een algemene boodschap doorgegeven.

   
 • Voetreflexologie - zondag 6 mei 2018:
  Een gezellige en leerzame dag met Karin Oudshoorn; een aanvulling en verrijking voor mensen die geïnteresseerd zijn in het geven van een voetreflexmassages aan dierbaren of in eigen praktijk.

   
 • Mantrazingen - zaterdag 12 mei 2018:
  Thomas Kwakernaat schept een sfeer van vertrouwen en veiligheid waarin je je eigen stem beter leert kennen en verder kunt ontwikkelen. Een ieder die al jarenlang Mantra’s zingt of zij die hier op een toegankelijke wijze kennis mee willen maken, zijn van harte welkom. 

   
 • Healing sound concert - zaterdagavond 12 mei 2018:
  Nada Brahma, vanuit stilte ontstaat klank; alles is klank. Thomas Kwakernaat en Jack Peters nemen je mee met bezielde klanken van mooie reeks verschillende instrumenten.

   
 • Bouw je eigen didgeridoo en leer hem bespelen - zondagmiddag 13 mei 2018:
  Met Marcel Peters bouw je deze middag eigen didgeridoo én je leert hem bespelen.

   
 • Klank-Creatie - woensdag 16 mei 2018:
  Heb je altijd al eens zelf met klanken willen werken? Twijfel je misschien of je dat wel kunt? Of zou je wel eens zonder 'pottekijkers' ongeremd met klanken willen spelen? Deze dag kun je dat uitproberen. Informatie, les en ook vrij spelen in de klankkamer van Jack Peters.

   
 • Bouw je eigen ocean drum - zaterdag 19 mei 2018:
  Déliana Spits begeleidt je deze dag in het maken van je eigen ocean drum. Omgeven en gedragen door rituelen en diepe verbinding maak je je eigen bezielde drum.

   
 • Mindful fotograferen - woensdagmiddag 23 mei 2018:
  Geert Giesbers combineert mindfulness en fotografie. Verbind je met jezelf en met de natuur om je heen. Een reeks van vier seizoenen, ook los te volgen.

   
 • Jij bent ook helderziend! - donderdagavond 24 mei 2018:
  Luc van Esch maakt spiritualiteit toegankelijk in deze praktische workshop.

   
 • Spiritual Healing sessie - zaterdag 26 mei 2018:
  Al meer dan 18 jaar werkt Karin Schlüter Lonegren met haar helderziende gaven om mensen te ondersteunen op hun levenspad. Je kunt deze dag bij haar terecht voor een persoonlijke healing sessie. 

   
 • Tai chi intensive weekend - zaterdag 26 en zondag 27 mei 2018:
  Jack Peters neemt je een weekend mee voor het aanleren en verdiepen van tai chi oefeningen. Tai chi, qigong en meditatieve qigong wisselen elkaar af, zodat je de tijd krijgt om deze oosterse innerlijke technieken eigen te maken.

   
 • Preventie en jezelf helen met Tibetaanse klankschaal - woensdag 30 mei 2018:
  Jack Peters leert je werken met de klankschaal ter ondersteuning van je eigen gezondheid en welzijn. Achtergronden, aanslagmateriaal, en vooral praktische uitleg om de klankschaal te bespelen en de uitwerkingen.
 

(her) Verbinden met je innerlijke kracht

ervaar eens een begeleide sessie in het labyrint
met Carin Wennink

 

We wensen je veel plezier bij een van de activiteiten!

Heb je vragen of mis je een workshop? Heb je tips of feedback? Neem alsjeblieft contact met ons op! Zo kunnen we op jullie wensen blijven afstemmen.

Ken je mensen in je omgeving die ook interesse hebben in een workshop of cursus? We zouden het fijn vinden als je hen deze nieuwsbrief doorstuurt. Dank je wel!

Hartelijke groet,
de Schaapshoeve,
centrum voor persoonlijke groei en welzijn
Jack Peters & Carin Wennink