Simon Ruiter msc: Engelen, terug van weggeweest

Wanneer: zondagmiddag 16 december 2018

Tijd: van 14:00 tot 16:00 uur
Je bent welkom vanaf 13:30 uur

Bijdrage: €15,-

Informatie
Voor meer informatie kun je een e-mail sturen naar mario@hethogesteen.nl.


Engelen,
terug van weggeweest

Het zal je niet ontgaan zijn dat engelen terug zijn van weggeweest. Merkwaardig dat juist in een haast onbegrensde technische maatschappijontwikkeling,  op internet een oneindige stroom van engeleninformatie te vinden is. Zoveel dat we vaak door de bomen het bos niet meer zien. Of anders gezegd: er bereikt ons zoveel informatie via channeling,  dat we geen zicht meer hebben op eeuwenoud weten van kosmische  structuren die we engelen zijn gaan noemen. Daarvoor moeten we in oude bronnen duiken. Wat kennis over de wereld van de ‘andere kant’ betreft,  waren onze voorouders ons ver vooruit.

Aan de hand van door hem zelf geschilderde iconen zal Simon Ruiter (msc) iets van die oude informatie  opdiepen en met je delen. Daarbij fungeren Bijbel en kabbalah als bron, die tevens gevoed wordt door nog oudere culturen. Een boeiend verhaal, vol beelden en vóór-beelden. En het brengt engelen zo dichtbij als je eigen huid. Laat je maar verrassen.

 

‚ÄčOver Simon Ruiter msc

Als katholiek priester ging Simon Ruiter op zoek naar de wortels die ten grondslag liggen aan zijn geloof. Hij bestudeert het joodse Oude Weten en voortvloeiend uit zijn studie heeft hij een boek geschilderd en geschreven over het Hebreeuwse alef-beith. Het schilderen heeft hem nu op het mystieke pad van het schilderen van iconen gebracht, waarin Simon zijn eigen en universele wijsheid en kennis zichtbaar maakt.
 
Simon Ruiter is lid van Huisgemeente Het Hoge Steen, een kleine leefgemeenschap die zich sinds haar oprichting in 1968 inzet voor interreligieuze dialoog.